Για την… Οδύσσεια της κατασκευής του νέου Αστυνομικού Μεγάρου Ημαθίας μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ημαθίας Απόστολος Μούρτης κατά το δείπνο εργασίας που διοργάνωσε η Ένωση με τους εκπροσώπους των τοπικών ΜΜΕ, το βράδυ της Τρίτης (21/3/2023). 

Ο κ. Μούρτης, εξιστορώντας την υπόθεση, αποκάλυψε πως δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση και μάλιστα έφτασε στο σημείο να κινδυνέψει η κατασκευή και χρειάστηκε μεγάλη πίεση (στα όρια του… ακτιβισμού) για να αρθεί απόφαση που έβγαζε εκτός το έργο της Ημαθίας πριν από λίγους μήνες, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος είχε υπογράψει την χρηματοδότηση του έργου. Τελικά, παρά τις… άνωθεν πιέσεις, ο κ. Βεσυρόπουλος κατάφερε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς της τελευταίας στιγμής και να μην οδηγηθεί η προαναγγελθείσα κατασκευή σε φιάσκο. 

Τα θετικά νέα είναι ότι πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία, έχει ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός και το Φθινόπωρο αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση. Μάλιστα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, το έργο αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2024, με την (αυστηρή) προθεσμία αποπεράτωσης του έργου να είναι οι 24 μήνες. 

Στο δείπνο ήταν παρόντα όλα τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης των Αστυνομικών Ημαθίας και δόθηκε η ευκαιρία να γίνει μια εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με την αλληλεπίδραση που υπάρχει πολλές φορές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των μεν και των δε. Σε κάθε περίπτωση, επιβεβαιώθηκε ο σεβασμός της κάθε πλευράς για την δουλειά της άλλης, παρά τους διακριτούς ρόλους που υπάρχουν μεταξύ των αστυνομικών και των δημοσιογράφων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων ή της δουλειάς τους. 

Στη συνάντηση ήταν παρόντες αρκετοί εκπρόσωποι των τοπικών ΜΜΕ, ενώ από την Ένωση των Αστυνομικών ήταν παρόντες, πλην του πρόεδρου Απόστολου Μούρτη, και οι Γιάννης Κάρτας (αντιπρόεδρος), Νίκος Τσιλώνης (Γεν. Γραμματέας), Λίνα Μήτκα (Οργανωτική Γραμματέας), Αγαθοκλής Κοπαλίδης (ταμίας), Γιώργος Ερμίδης (μέλος ΔΣ, πρόεδρος Τράπεζας Αίματος)  και Αλέξανδρος Χατζηπαναγιωτίδης (μέλος ΔΣ, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων). Παρών και ο Κώστας Κωστούλας, πρώην γενικός γραμματέας της Ένωσης.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή