Η απάντηση του Δημάρχου Βέροιας Κώστα Βοργιαζίδη για τον βιολογικό καθαρισμό και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Espresso”:

Η νέα εμφάνιση του (επί 9 χρόνια έμμισθου και 1ος χρόνου άμισθου, μέχρι την παραίτησή του και αφού αρνήθηκε την άμισθη θέση του αντιδημάρχου Τουρισμού) κ. Κορωνά, μας δίνει εκ νέου την ευκαιρία να απαντήσουμε για τα αυτονόητα, τα οποία ο ίδιος, ηθελημένα, αγνοεί…

Γιατί θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλά δυστυχώς αγνοεί, ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ απολογείται για τα λαχανικά που πετάχτηκαν από ασυνείδητους στα Ριζώματα ή για τις οικοσκευές οι οποίες αφέθηκαν στην παρόχθια περιοχή του Αλιάκμονα από ανθρώπους χωρίς σεβασμό προς το περιβάλλον και τους γύρω τους… Όταν μάλιστα ο Δήμος παρέχει στους πολίτες μεγάλους κάδους και κοντέϊνερ συλλογής μπάζων και απορριμμάτων, ενώ διαθέτει τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας για τη συλλογή ογκωδών αντικειμένων. 

Γιατί ο κ. Κορωνάς θα έπρεπε να γνωρίζει, αλλά δυστυχώς αγνοεί, ότι ο Δήμαρχος ΔΕΝ απολογείται για τον Βιολογικό, όταν υπάρχει εξειδικευμένος επιστήμονας εργολάβος και εξειδικευμένος επιστήμονας-υπεύθυνος λειτουργίας του Βιολογικού.

Ο κ. Κορωνάς αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων, όταν φαίνεται πως συνεχίζει να αγνοεί τον ρόλο ενός Δημάρχου, ο οποίος καλείται να απαντήσει σε πολιτικά θέματα. Όπως έπραξε κατά τη θητεία του κ. Κορωνά στην αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, όταν ο ίδιος ο κ. Κορωνάς αντιμετώπισε με προχειρότητα το θέμα της μετεγκαστάστασης των Ρομά στο Εργοχώρι, με συνέπεια 150 πολίτες να διαμαρτυρηθούν ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου. Εκεί όμως βρισκόταν ο Δήμαρχος Βέροιας για να δώσει τις απαραίτητες απαντήσεις.

Απαντήσεις που τώρα στρέφονται απέναντι ΚΑΙ στις βολές Παυλίδη και στις αιτιάσεις του, εις βάρος του Προέδρου της ΔΕΥΑΒ. 

Με σκοπό να διευκρινίσουμε την πολιτική μας θέση απέναντι στο θέμα, κύριε Παυλίδη σας θυμίζουμε ότι από την υπογραφή της νέας σύμβασης (Αύγουστος 2019) και ως το τέλος του ‘22, ο Βιολογικός δεν παρουσίασε προβλήματα στη λειτουργία και βέβαια «γλύτωσε» τη ΔΕΥΑΒ από τουλάχιστον 500.000,00 € κατ’ έτος, χωρίς  να συμπεριλαμβάνεται και το κόστος του ρεύματος. Για να αποφευχθούν τυχόν ασάφειες, η δυσλειτουργία του Βιολογικού θα αντιμετωπιστεί από την έρευνα και τις αιτίες που την προκάλεσαν, με τις ενέργειες του εξειδικευμένου προσωπικού.

Κύριε Παυλίδη, ζητάτε την καθαίρεση ενός πολιτικού προσώπου, επικεφαλής της ΔΕΥΑΒ, ο οποίος κατάφερε να εξοικονομήσει σχεδόν 2.000.000,00 € από την, μέχρι πρότινος, ορθή και χωρίς προβλήματα λειτουργία του Βιολογικού. 

Εσείς, που διακριθήκατε πολιτικά στα «μαϊμού 5 επί 5 γήπεδα» και στις «διπλές πληρωμές» πετρελαίου θέρμανσης για συγκεκριμένο παιδικό σταθμό! Είναι ντροπή και θράσος αυτό που εκφράζετε.

Στο τέλος αυτής της επιστολής, να μας επιτρέψετε κ. Χαλκίδη (παρ’ ότι σοφότερος από εμάς πολιτικά) μια συμβουλή: Κύριε Χαλκίδη, μην ασχολείστε με «σκουπίδια». Έχουμε πολύ δρόμο ουσιαστικής πολιτικής αντιπαράθεσης…

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή