Μετά το αρχικό “μούδιασμα” από το άκουσμα της είδησης ότι ένας 13χρονος κατηγορείται για κατ’ εξακολούθηση βιασμό 12χρονου σε χωριό της Ημαθίας, από την δημοσιογραφική έρευνα του InVeria.gr προέκυψαν πολύ περισσότερες πτυχές από τις περιορισμένες πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν. 

Βεβαίως, επειδή πρόκειται για ανήλικα πρόσωπα, απαιτείται μεγάλη προσοχή. Από τις πληροφορίες του InVeria.gr προκύπτει ότι για τις φερόμενες πράξεις υπάρχουν βίντεο και η διακίνηση αυτών στο σχολικό περιβάλλον, αλλά και ευρύτερα, οδήγησε στο ξετύλιγμα της υπόθεσης. 

Προς το παρόν, έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος του 13χρονου από το Τ.Α. Αλεξάνδρειας για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι και δεύτερο άτομο έχει προσέλθει στις αστυνομικές αρχές για τους ίδιους λόγους. Μάλιστα, ο 12χρονος καταγγέλλων έχει υποβληθεί ήδη σε ιατροδικαστική εξέταση και διαπιστώθηκαν ίχνη σεξουαλικής επαφής. 

Ωστόσο, πληροφορίες από άτομα που ισχυρίζονται ότι έχουν δει το βίντεο που διακινήθηκε αναφέρουν πως δεν εμφανίζεται άσκηση σωματικής βίας προκειμένου να γίνουν γενετήσιες πράξεις, ενώ – κατά τους ίδιους ισχυρισμούς – το βίντεο λαμβάνεται από τρίτο πρόσωπο. 

Προς το παρόν δεν θα επεκταθούμε στην υπόθεση, καθώς ακόμα δεν έχει κληθεί να καταθέσει ο κατηγορούμενος και, κυρίως, λόγω του ευαίσθητου του θέματος.

Πάντως, άνθρωποι που έχουν επαφή με την υπόθεση επισημαίνουν στο InVeria.gr πως καλό είναι να μην βιαστούμε να βγάλουμε συμπεράσματα σχετικά με την δράση του κατηγορούμενου, ενώ έντονα θέτουν το ερώτημα σχετικά με τον ρόλο του τρίτου προσώπου που τραβούσε το βίντεο ή/και άλλων. 

Όπως φαίνεται, βρισκόμαστε ενώπιον μιας υπόθεσης bullying και revenge porn ταυτόχρονα, με την εμπλοκή ανηλίκων. 

Μένει να δούμε από ποιον/ποια ξεκίνησε η όλη υπόθεση, ποιος/ποια και για ποιον λόγο διακίνησε αρχικά το βίντεο σε μαθητές στο Γυμνάσιο όπου φοιτούν οι εμπλεκόμενοι και αν τελικά μιλάμε για ένα (ή περισσότερα) θύματα από τη μία και τον 13χρονο ως δράστη από την άλλη ή αν όλοι οι εμφανιζόμενοι στο βίντεο και μέχρι στιγμής εμπλεκόμενοι στην υπόθεση είναι όλοι τους θύματα ενός τρίτου προσώπου που κινούσε τα νήματα. 

Προς το παρόν θέτουμε ερωτήματα, για τα οποία είναι σίγουρο ότι θα δώσει σαφείς απαντήσεις η ανακριτική διαδικασία, με την συνδρομή ειδικών, όπως αρμόζει σε υποθέσεις που εμπλέκονται ανήλικοι.

Ρεπορτάζ: Νίκος Βουδούρης

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή