ΔΤ από δημοτική παράταξη “Λαϊκή Συσπείρωση” Βέροιας: Παρά τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής του κου Βοργιαζίδη και των δύο παρατάξεων που συναποτελούν την Διοίκηση του Δήμου, για ακόμα μία φορά γίνεται τελείως ξεκάθαρο πως η αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν και στον τομέα που αφορά τον Βιολογικό Καθαρισμό Βέροιας  φορτώνει ένα δυσβάσταχτο κόστος εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, μέσω της ανταποδοτικότητας, στις πλάτες του λαού του Δήμου Βέροιας. Από την άλλη αυτή η ίδια η πολιτική  έχει αρνητικές συνέπειες και στην υγεία του λαού καθώς απουσιάζουν εκείνα τα μέτρα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος.

Αυτό αποδείχτηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με μοναδικό θέμα συζήτησης την λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού της ΔΕΥΑ Βέροιας Ενώ οι σκυλοκαβγάδες συμβούλων της πλειοψηφίας, με συμβούλους των παρατάξεων του κου Παυλίδη και του κου Μαρκούλη που σκοπό είχαν να αποκρύψουν ότι όλοι συμφωνούν στην ανάθεση σε εργολάβο της λειτουργίας του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας και γενικότερα στη λειτουργία με ιδιωτικο- οικονομικά κριτήρια της ΔΕΥΑΒ απαξίωσαν πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε ότι σήμερα, στον 21ο αιώνα αυτό που αρμόζει είναι να έχουμε, να έχουν οι δημότες του Δήμου Βέροιας ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα αποχέτευσης και επίσης ένα σύγχρονο και ολοκληρωμένο σύστημα επεξεργασίας λυμάτων χωρίς να φορτώνεται το κόστος κατασκευής και λειτουργίας στους δημότες, χωρίς να ρυπαίνεται το περιβάλλον με αρνητικές συνέπειες στην υγεία του λαού μας.

Στην κατεύθυνση αυτή οι προτάσεις μας είναι:

  • Καμία ιδιωτικοποίηση, να πάψει η ανάθεση σε εργολάβους του Βιολογικού Καθαρισμού Βέροιας.
  • Στελέχωση με επαρκές προσωπικό όλων των απαραίτητων ειδικοτήτων με εργαζόμενους με σταθερή και μόνιμη σχέση εργασίας.
  • Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του όλου συστήματος, ώστε να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία του σε όλες τις συνθήκες, όλο τον χρόνο.
  • Κατάργηση της ανταποδοτικότητας ώστε να μην φορτώνεται το κόστος λειτουργίας στους δημότες
  • Διαρκείς έλεγχοι ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν προκαλείται ρύπανση του περιβάλλοντος.

Σε μία ακόμα αρνητική για τον λαό εξέλιξη η κυβέρνηση της ΝΔ με το Νομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής»., προχωρά στην ολοκληρωτική παράδοση της ύδρευσης και αποχέτευσης στα χέρια μεγαλοεργολάβων και επιχειρηματικών κολοσσών.

Με το Νομοσχέδιο αυτό υλοποιούνται οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενώ η τωρινή κυβέρνηση αξιοποιεί το έδαφος που είχε στρώσει η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κατάσταση που θα διαμορφωθεί θα είναι ακόμα χειρότερη κατάσταση από αυτή που υπάρχει σήμερα για τα λαϊκά στρώματα που θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβά το νερό και τις υπηρεσίες αποχέτευσης.

Επίσης χειρότερη κατάσταση θα διαμορφωθεί και για τους εργαζόμενους των ΔΕΥΑ, όπου θα χτυπηθούν οι εργασιακές σχέσεις αλλά και η κατάσταση ως προς την ποιότητα του νερού, γενικότερα των παρεχόμενων υπηρεσιών, την προστασία του περιβάλλοντος καθώς αυτά περνάνε σε δεύτερη μοίρα αφού το κύριο για το κεφάλαιο είναι η κερδοφορία του.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση λέμε όχι στην «απελευθέρωση», την εμπορευματοποίηση και την ιδιωτικοποίηση του νερού.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους του κλάδου και όλο το λαό και διεκδικούμε:

  • Να αποσυρθεί το αντιδραστικό νομοσχέδιο.
  • Όχι στην εμπορευματοποίηση του νερού και των άλλων υπηρεσιών για τον λαό, όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας.
  • Φθηνό και ποιοτικό νερό για όλο τον λαό, σε κάθε περιοχή του Δήμου..
  • Άμεση υλοποίηση των αναγκαίων έργων υποδομής και προστασίας του περιβάλλοντος με χρηματοδότηση από το κράτος.
  • Άμεσα να εγκριθούν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι κενές θέσεις.
  • Άμεση χρηματοδότηση των ΔΕΥΑ από το κράτος για την κάλυψη του συνόλου του ενεργειακού τους κόστους.

ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΕΡΟΙΑΣ

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή