ΑΠΟΨΗ: Οι πρωτόγνωρες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σ’ όλη την Ελλάδα, που έγιναν με αφορμή τη τραγωδία στα Τέμπη, καταγράφτηκαν στην συλλογική μας μνήμη σαν απάντηση σε ένα ‘’προμελετημένο έγκλημα’’ και μας θύμισε ότι τελικά ζούμε από τύχη. 

Όμως ο σεβασμός στους ανθρώπους, στα νέα παιδιά που χάσαμε απαιτεί ανάληψη ευθύνης και δεν επιτρέπει συμψηφισμούς και συγκάλυψη.

Η κοινωνία θρηνεί, ζητά απαντήσεις, απαιτεί την αλήθεια. Την ίδια ώρα η Κυβέρνηση συνεχίζει την υποκρισία και προσπαθεί να πείσει πως  φταίνε οι άλλοι εκτός από την ίδια΄. Όμως η ανάληψη  ευθύνης δεν συνάδει με το όλοι φταίνε ούτε με ψεύτικες παραιτήσεις υπουργών που θα είναι ξανά υποψήφιοι. 

Όλοι μας, ταυτιστήκαμε για μια στιγμή, την στιγμή που όλος ο χρόνος συμπυκνώνεται σε ένα δευτερόλεπτο και πήραμε την θέση των παιδιών που χάθηκαν, βλέποντας στα πρόσωπα τους τα δικά μας παιδιά, πήραμε την θέση των γονιών που έχασαν τα παιδιά τους και αισθανθήκαμε τον απόλυτο πόνο της απώλειας, νοιώσαμε οργή, θλίψη και αγανάκτηση.

Οι σιωπηρές διαμαρτυρίες που ακλούθησαν το δυστύχημα, τα χιλιάδες κεριά που κρατούσαν , μικρά παιδιά, έφηβοι, γονείς και παππούδες, η κατανυκτική ατμόσφαιρα αυτών των συγκεντρώσεων, ήταν το πιο ηχηρό μήνυμα στο επιτελικό κράτος των ‘’αρίστων’’ που κατέρρευσε με πάταγο.

Μετά τους νεκρούς της πανδημίας, την ακρίβεια που σκοτώνει τα νοικοκυριά, την κοροϊδία τύπου ‘’pass’’, την περιστολή σε δημοκρατικά δικαιώματα, την καταστολή οποιαδήποτε διαμαρτυρίας, τη διάχυτη αίσθηση ανασφάλειας, έρχεται η στιγμή που οι νέοι μας αντιλαμβάνονται ότι  ζουν σε μια χώρα που τους έχει στερήσει τα όνειρα και το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Η επόμενη προοδευτική διακυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ,  πρέπει να υπογράψει ένα κοινωνικό συμβόλαιο με τους νέους, με αξιοπρεπείς μισθούς, με δωρεάν πρόσβαση σε Υγεία και Παιδεία που θα ζούν με ασφάλεια την καθημερινότητά τους,  γιατί έχουμε αυτήν την στιγμή την τέλεια συνταγή για να δημιουργηθεί η επόμενη αντιπολιτική γενιά νέων ανθρώπων, που θα αμφισβητήσουν τον κοινοβουλευτισμό, τα Κόμματα και  την εφαρμοσμένη πολιτική.

Σε όλα αυτά τα παιδιά πρέπει να τους πούμε αλλά και να τους αποδείξουμε με πράξεις ότι δεν ήμαστε ‘’ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ’’.

 Πέτρος Τσαπαρόπουλος

 Καρδιολόγος -Μέλος Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ημαθίας

Υποψήφιος Βουλευτής

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή