ΔΤ: Το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Ι.Ν.Η.  εκφράζει τα θερμά και ειλικρινή του συλλυπητήρια και τη συμπαράσταση του στις οικογένειες των αδικοχαμένων συνανθρώπων μας στο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη. Ευχόμαστε την ανάρρωση και τη νικηφόρα έκβαση της μάχης που δίνουν οι τραυματίες.

Χαιρετίζουμε τη μεγάλη προσπάθεια όλου του υγειονομικού προσωπικού στα νοσοκομεία της Λάρισας, αλλά και σε Κατερίνη και Θεσσαλονίκη, που με αυταπάρνηση ρίχτηκε στη μάχη για την αντιμετώπιση των δεκάδων τραυματιών, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αυτοί είναι οι στυλοβάτες του Ε.Σ.Υ. Αναδείχτηκε για άλλη μια φορά η σημασία και η αναγκαιότητα ύπαρξης ενός σύγχρονου, επαρκώς στελεχωμένου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, του οποίου την ιδιωτικοποίηση δρομολογούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις.

Επίσης θέλουμε να συγχαρούμε το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. και άλλους διασώστες, τους απλούς ανθρώπους συνταξιδιώτες που βοήθησαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τους εγκλωβισμένους στο κατεστραμμένο  τρένο.

Αυτό το γεγονός  δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, αλλά ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, το οποίο οι εργαζόμενοι του σιδηροδρόμου έχουν φέρει στην επιφάνεια με τις καταγγελίες, παρεμβάσεις, απεργίες συνδικάτων στον κλάδο των μεταφορών, αναδεικνύοντας τα οξυμένα προβλήματα από την ανυπαρξία συστημάτων ασφάλειας, τις ελλείψεις  προσωπικού, τη σωστή συντήρηση και επισκευή μηχανημάτων, τα μέτρα προστασίας ασφάλειας και υγείας, την εκπαίδευση των εργαζομένων.

Οι εγκληματικές ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων βρίσκονται στην πολιτική εμπορευματοποίησης και ιδιωτικοποίησης των που ξεκίνησε επί εποχής μνημονίων και υλοποιήθηκε από όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Ν.Δ. –ΣΥΡΙΖΑ. 

 Έτσι οι ευθύνες βρίσκονται σ’ όλες διαχρονικά  τις κυβερνήσεις που στο όνομα του κόστους δεν λαμβάνουν όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια των εργαζομένων και των επιβατών.

Απαιτούμε να διαλευκανθεί το έγκλημα και να τιμωρηθούν οι πραγματικοί ένοχοι. Παλεύουμε για ασφαλείς, δημόσιες και φτηνές σιδηροδρομικές μεταφορές, ενάντια στην πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων. Στηρίζουμε τους αγώνες των σιδηροδρομικών που ανέδειξαν αυτή την κατάσταση.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία την Τετάρτη 8 – 3 που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και στην απεργιακή συγκέντρωση στη Βέροια στην πλατεία Δημαρχείου στις 10.30 π.μ. και στη Νάουσα στη πλατεία Καρατάσου στις 10 π.μ.

Συμμετέχουμε την Τετάρτη 8 – 3  στο απογευματινό  συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην πλατεία Καρατάσου στις 6 μ.μ. και στο αντίστοιχο της Βέροιας στην πλατεία Δημαρχείου στις 6 μ.μ. 

Ο Πρόεδρος                        Ο Γραμματέας

Καρτσιούνης Γιώργος           Τζουβάρας Χρυσόστομος

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή