💣Μεγάλη κουβέντα έγινε τις προηγούμενες μέρες σχετικά με την χρήση του Παλιού Δικαστικού Μεγάρου Βέροιας… 

🔥 Πριν αρχίσουμε να… ονειρευόμαστε όμως, ας κρατήσουμε μικρό καλάθι, διότι – όπως παραδέχτηκε ο ίδιος ο Δήμαρχος – δεν κάναμε παρά ένα βήμα…

🔥 Μου λέτε πως θα το «συνεφέρουμε» το κτίριο; Με τι κονδύλια και με ποιους ανθρώπους; Δεν φημιζόμαστε βλέπετε για την… σβελτάδα μας. 

💣 Τρία χρόνια διορία και μετά πίσω στο υπερταμείο!

🔥 Είναι που είναι από μόνη της η παραχώρηση «περίεργη», δηλαδή μία Α.Ε. δίνει τάχα με χαμηλό μίσθωμα ένα ιστορικό κτίριο στον Δήμο, αλλά τον βάζει να το αναστηλώσει!

🔥 Και μάλιστα, του το δίνει και για 25 χρόνια μόνο. 

🔥 Αν δεν το αναστηλώσει σε 3 χρόνια (άσχετα που αυτοί το άφησαν 9 χρόνια να ρημάζει και να έχει γίνει κέντρο μόλυνσης και καταφύγιο περιθωριακών στοιχείων), τέλος η συμφωνία! 

💣 Η μεγαλύτερη ευκαιρία για να αφήσει κάτι μεγάλο και απτό στη Βέροια ο Κώστας Βοργιαζίδης.

🔥 Πέρασαν 9 χρόνια που είναι ήδη στο τιμόνι του Δ. Βέροιας, αλλά αν ρωτήσουμε έναν εξωτερικό παρατηρητή δεν θα βρει εύκολα να σου πει για ένα έργο ορόσημο που έγινε επί θητείας του. 

💣 Τώρα, διεκδικεί για άλλα 5 χρόνια τον Δήμο. Είναι η ευκαιρία του να γραφτεί κάπως στην ιστορία. 

🔥 Ή απλά να καταγραφεί ως ο μακροβιότερος Δήμαρχος, με το λιγότερο έργο. Όχι ανύπαρκτο, απλά λιγότερο. 

🔥Για να μπορεί ρε αδερφέ σε 20 χρόνια, αν τυχόν θέλει κάποιο από τα παιδιά του να ασχοληθεί με την πολιτική, να βάλει τότε μια ωραία πλάκα έξω από το Μέγαρο, που να λέει ότι παραχωρήθηκε, αναστηλώθηκε και χρησιμοποιήθηκε επί Δημαρχίας Κώστα Βοργιαζίδη! 

 Και αν δεν βρεθούν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία, ας μην σκάνε και πολύ. 

🔥 Πάντα θα υπάρχουν ευκαιρίες, κάπως θα βρεθεί η άκρη. 

🔥 Ίσως βρεθεί κανένας γενναίος δωρητής, όπως οι μακαριστοί αδελφοί Κούσιου.

 Ίσως πάλι μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τον μυθικό πλούτο που διαθέτουμε και απλά δεν τον εκταμιεύσαμε, όπως μας δίδασκε πριν χρόνια ο κ. Αρτέμης Σώρρας

🔥 Διότι όταν υπάρχει Σώρρας και προοπτική, είναι παρών ο Δήμαρχος, δεν χάνει τέτοιες ευκαιρίες. Δεν παρίσταται όπου κι όπου, να τα λέμε και τα καλά!

🔥Εμπρός «Συνέλληνες», λοιπόν, ας διεκδικήσουμε όλοι μαζί κάτι από το μυθικό μερίδιό μας, μπας και σώσουμε ένα διατηρητέο κτίσμα από τις… μπουλντόζες κατεδάφισης…  

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023, φύλλο 48)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή