Τρισάγιο στο Στρατιωτικό Νεκροταφείο της Βέροιας τελέστηκε το πρωί του Ψυχοσαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2023, με πρωτοβουλία της 1ης Μεραρχίας Πεζικού, υπέρ ανάπαυσης των ψυχών των πεσόντων υπέρ των αγώνων του Έθνους και εν ώρα καθήκοντος, στρατιωτικούς και αστυνομικούς, της περιοχής. 

Το Τρισάγιο τέλεσε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, πλαισιούμενος από τον στρατιωτικό ιερέα της 1ης Μεραρχίας π. Χαράλαμπο, τον εφημέριο του κοιμητηριακού Ναού π. Ανδρέα και τον διάκονο π. Γεώργιο

Παρόντες στην τελετή ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Άγγελος Τόλκας, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, ο υποδιοικητής της 1ης Μεραρχίας Πεζικού ταξίαρχος Ανέστης Ελευθεριάδης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ημαθίας ταξίαρχος Γεώργιος Αδαμίδης, ο Διοικητής Π.Υ. Ημαθίας Πύραρχος Αλέξανδρος Κουβακάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, απόστρατοι, συγγενείς πεσόντων και πολίτες. 

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέησης έγινε το προσκλητήριο των νεκρών, ρίχτηκαν τιμητικές βολές από άγημα, κατατέθηκαν στεφάνια από τον Υποδιοικητή της 1ης Μεραρχίας και τον Αστυνομικό Διευθυντή, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ανέκρουσε ο Εθνικός Ύμνος. Στη συνέχεια οι παριστάμενοι άφησαν στους τάφους των πεσόντων κόκκινα γαρύφαλλα. 

Βίντεο και φωτογραφίες:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή