🚨Η περασμένη εβδομάδα θα μπορούσε να οριστεί από τα Δημοτικά Συμβούλια Βέροιας του μέλλοντος ως «εβδομάδα της Δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου στον Δήμο Βέροιας». 

🚩 Διότι την Τρίτη (7/2/2023) και την Πέμπτη (9/2/2023) κάθισαν στο… σκαμνί δύο δημοσιογράφοι της Βέροιας, κατηγορούμενοι από τον Δήμαρχο και άλλους δημοτικούς συμβούλους. 

🚩 Στην πρώτη περίπτωση, του Δημήτρη Καρολίδη, υπήρξε αναβολή, έπειτα από αίτημα των κατηγόρων, με την επίκληση κολλήματος του δικηγόρου (ιδιώτη). Μάλιστα, ο Δήμαρχος Βέροιας άφησε να εννοηθεί στο Δικαστήριο ότι ίσως υπάρξει επίλυση του θέματος εξωδικαστικά στο μέλλον. Περισσότερα όταν έρθει η ώρα του (τον Δεκέμβριο του 2023). 

🚩 Στην δεύτερη περίπτωση, του Χάρη Καφτεράνη, η δίκη έγινε κανονικά. Ο κ. Καφτεράνης κατηγορήθηκε εκ μέρους του Δήμου από τον Δήμαρχο και άλλους αντιδημάρχους – δημοτικούς συμβούλους που ήταν παρόντες ως μάρτυρες κατηγορίας ότι τους «φωτογράφιζε» όταν έγραφε σε κείμενό του «Ό,τι έχει η κοινωνία έχει και το Δημοτικό Συμβούλιο. Έχει αξιοπρεπείς, έχει ικανούς, έχει ηλίθιους, έχει λαμόγια, έχει αρπαχτερούς, έχει από όλα». 

🚩 Η δίκη έγινε με παράσταση δικηγόρου του Δήμου, δηλαδή με δημοτικά έξοδα.

🚩 Αυτή την αναφορά την πήρε ως προσωπικό χαρακτηρισμό μεγάλο μέρος της Δημοτικής Αρχής και πήγαν στο δικαστήριο… Παρόντες ήταν σχεδόν όλα τα μέλη της πλειοψηφούσας παράταξης που κατέχουν έμμισθες θέσεις στον Δ. Βέροιας. Ο Χάρης Καφτεράνης αθωώθηκε. 

🚨 Δεν θα αναλύσω παραπάνω τις υποθέσεις, είναι αντικείμενο άλλου… ρεπορτάζ. 

🚩 Δεν θα μπορούσα όμως να μην σχολιάζω την διόλου κολακευτική εικόνα που όλο και περισσότερο διαπιστώνεται το τελευταίο διάστημα και, όπως έφτασε η κατάσταση πια, φαντάζομαι δεν αρέσει ούτε στους ίδιους τους εμπλεκόμενους. 

🚩 Αιρετοί και παρά αυτούς τρέχοντες, να βρίσκονται τρεις και λίγο στα δικαστήρια, ως κατήγοροι. 

🚩 Τι θα φαντάζονταν οι πολίτες όταν είδαν το… μισό δημοτικό συμβούλιο στα Δικαστήρια; 

🚩 Είναι δικαίωμα όλων να προσφεύγουν αρμοδίως, αλλά – κατά την άποψή μου – οι πράξεις του καθενός δείχνουν και το… μπόι του. 

🚩 Δεν λέω, η μέθοδος εκφοβισμού, προς σωφρονισμό των άμεσα διωκόμενων και παραδειγματισμό των υπολοίπων, ίσως έχει αποτελέσματα. 

🚩 (Ας μην ξεχάσουμε να κατηγορήσουμε τον Βορίδη για το… φασιστικό του παρελθόν!)

🚩 Ίσως πάλι δημιουργεί τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Εδώ καλείται η πλευρά των διωκόμενων (εν προκειμένω των δημοσιογράφων) να δείξει το… μπόι της. 

🚨 Επειδή ξέρω ότι μας τιμούν με την ανάγνωσή τους και από τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, έχουμε μάλλον… νέα για τα ψηφοδέλτια των βουλευτικών εκλογών! 

🚩 Πληροφορίες της εφημερίδας “InVeria” αναφέρουν ότι στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας (με την…. Τσίκνα δηλαδή!) θα έχουμε ανακοίνωση των υποψηφίων για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές! 

🚩 Δεδομένου ότι έχει και την κοπή της πίτας της η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Ημαθίας στις 18/2 (στην «Ακρόπολη») ίσως το συνδυάσουν και με… επίσημη παρουσίαση ψηφοδελτίου!

📌 ΥΓ: Τι γίνεται με τα νεότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ; Πόσοι ακόμα θα πάνε στη ΝΔ;

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” – Κυριακή 13/2/2023, φύλλο 46)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή