Δελτίο Τύπου σχετικά με την βλάβη στο δίκτυό της την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, από συνεργείο που τοποθετεί οπτικές ίνες στον εμπορικό πεζόδρομο της Βέροιας, και είχε ως αποτέλεσμα να μείνει για πολλές ώρες χωρίς νερό πολλές περιοχές του κέντρου της πόλης, εξέδωσε η ΔΕΑΥ Βέροιας. 

Στο δελτίο Τύπου αναφέρεται: 

Από τη Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Βέροιας (ΔΕΥΑΒ) γίνεται γνωστό ότι την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα:

15:50 ο Τεχνίτης υδραυλικός που είχε επιφυλακή δέχθηκε κλήση στο τηλέφωνο για βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Βικέλα απέναντι από το Δημαρχείο.

16:15 το συνεργείο ήταν στο σημείο της βλάβης. Κάνοντας την πρώτη εκτίμηση διαπιστώνει ότι δεν κόπηκε μια απλή οικιακή παροχή, αλλά το δευτερεύον δίκτυο Φ90 της περιοχής. Η βλάβη χαρακτηρίζεται σημαντική και θα πρέπει να αποκατασταθεί άμεσα.

16:30 αρχίζει η διαδικασία κλεισίματος των νερών και αδειάσματος του δικτύου σε όλο το Εμπορικό Κέντρο και την γύρω περιοχή της Βέροιας, προκειμένου να αρχίζουν οι σχετικές εργασίες αποκατάστασης  της βλάβης.

23:00 οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και το νερό σταδιακά αποκαθίσταται στους καταναλωτές της περιοχής.

Η βλάβη στο δίκτυο προήλθε από τις εργασίες τοποθέτησης οπτικών ινών της Τεχνικής Εταιρείας που τις εκτελεί στην περιοχή. 

Στο σημείο της βλάβης βρέθηκαν ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της επιχείρησης κ. Στέργιος Διαμάντης, ο Γεν Δ/ντής της επιχείρησης κ. Θωμάς Αχτσής και ο Τεχνικός Δ/ντής κ. Δημήτρης Δάσκαλος.

Παρά την έκκληση για να μην τηλεφωνούν οι πολίτες, διότι δυσχεραίνουν το έργο των συνεργείων, το τηλέφωνο της επιφυλακής απάντησε σε 2.100 τηλεφωνήματα.

Η ΔΕΥΑΒ ζητεί την κατανόηση των καταναλωτών για την ολιγόωρη αναστάτωση που υπέστησαν χωρίς να ευθύνεται η ίδια και ενημερώνει ότι θα εφαρμόσει τον κανονισμό της επιχείρησης για τη χρέωση της βλάβης.  

ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή