Όσο εξελίσσεται η αγωνιστική περίοδος τόσο περισσότερο φουντώνει και η κόντρα των δύο αιωνίων για την ανάδειξη του πρωταθλητή Ελλάδας. Σαφώς πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικές ομάδες, αφού οι ερυθρόλευκοι του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκονται σε εκπληκτική κατάσταση, σε αντίθεση με το τριφύλλι που εξακολουθεί να αναζητεί τα πατήματά του. Μπορεί ο Ολυμπιακός να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογικής λίστας, ωστόσο όπως είναι αυτονόητο, το πρωτάθλημα θα κριθεί στα πλέι οφ, όπου η ομάδα του Πειραιά πιθανότατα θα αγωνιστεί με πλεονέκτημα έδρας. 

Εν πάση περιπτώσει, η σταδιακή άνοδος της απόδοσης και των δύο ομάδων δημιουργεί αισιοδοξία για το φίλαθλο κοινό που ανυπομονεί να παρακολουθήσει τις σκληρές και παθιασμένες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων συλλογών του ελληνικού μπάσκετ. Αναμφίβολα, οποίες συνθήκες κι αν επικρατούν την εκάστοτε περίοδο, το ντέρμπι διατηρεί τον ενθουσιασμό και την ένταση που του αρμόζει κεντρίζοντας το ενδιαφέρον όλης της Ευρώπης. 

Όπως και να έχει, θα πραγματοποιηθούν μάχες σώμα με σώμα, στο όριο όπως πάντα. Υπό αυτό το πρίσμα, όποια ομάδα κι αν υποστηρίζετε, μπορείτε να κάνετε τις προβλέψεις σας εδώ στο in2bet, αποκομίζοντας μοναδικά προνόμια και οφέλη. Άλλωστε, οι ανατροπές που χαρακτηρίζουν τον μπασκετικό χώρο αντικατοπτρίζονται και στις αγορές στοιχημάτων με απίστευτες ευκαιρίες και υψηλές αποδόσεις. Έτσι, υπάρχει η δυνατότητα για μεγάλα κέρδη και, αν μη τι άλλο, διασκέδαση! 

Αναλυτικά, περνώντας στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού, η ομάδα με τον «σκακιστή» Γιώργο Μπαρτζώκα στην άκρη του πάγκου έχει οικοδομήσει ένα σφριγηλό σύνολο που όταν βρεθεί σε πλήρη φόρμα μπορεί να κάμψει οποιαδήποτε αντίσταση. Μεταγραφικά η ομάδα ακολούθησε την ευρύτερη πολιτική της, που συνιστά μικρές, λίγες και ουσιαστικές κινήσεις. Συγκεκριμένα, το περασμένο καλοκαίρι αποκτήθηκαν Κάαναν, Πίτερς, Μπολομπόι και Μπλακ. Σε αυτό το πλαίσιο, η ομάδα κατόρθωσε να διατηρήσει τον χαρακτήρα και τον κορμό της, αυξάνοντας παράλληλα ραγδαία τα ποσοστά πίσω από την γραμμή των 6.75 μ., σε επίπεδα σταθερά πάνω από 40% (!). Με αυτά τα δεδομένα και το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα να τρέχει εδώ και δεκάδες αγώνες και παραπάνω από έναν χρόνο, βεβαίως ο Ολυμπιακός φαντάζει ως το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο. 

Από την, οι πράσινοι δείχνουν να βρίσκονται σε μια διαρκή αναζήτηση. Αυτό υποδήλωνεται και με τις πρόσφατες προσθήκες στο ρόστερ αποκτώντας τον σουτέρ Τόμας και τον Έλληνα διεθνή φόργουορντ Αγραβάνη. Παρότι πρόκειται για δύο ιδιαίτερα χαρισματικούς αθλητές, αναπόφευκτα θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής ώστε να εισέλθουν στην πραγματικότητα της ομάδας. Παρόλα τα λάθη και τις αναποδιές της φετινής σεζόν, δεν γίνεται να μην αναγνωρίσει κανείς την πασιφανή βελτίωση που παρουσιάζει ο «εξάστερος» στην προσπάθεια του να διεκδικήσει τους εγχώριους τίτλους και να πλασαριστεί, το κατά δύναμιν, καλύτερα στην διοργάνωση της Ευρωλίγκα. Κοντολογίς, ανέκαθεν, ανεξάρτητα από την τρέχουσα φόρμα των δύο ομάδων, αποτελεί προσβολή να διαγράψεις ή να υποτιμήσεις κάποια από τις δύο. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή