Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα, 1 Φεβρουαρίου 2023, από τον θάνατο του δημοσιογράφου, εκδότη και ποιητή, Δημήτρη Καρασάββα

Αντί “μνημοσύνου”, αναδημοσιεύουμε κείμενο που γράφτηκε ακριβώς πριν ένας χρόνο, με αφορμή την θλιβερή είδηση του θανάτου του.  

Ο “τελευταίος των ρομαντικών” της δημοσιογραφίας, εκδότης της εβδομαδιαίας εφημερίδας “Οι Καιροί” από το 1993 έως το 2012, ο ανιδιοτελής και ιδιόρρυθμος χαρακτήρας, με το βλοσυρό ύφος και το απύθμενο χιούμορ, ο ιστοριοδίφης, ο λάτρης των γραμμάτων και των βιβλίων, ένας από τους ωραιότερους τύπους που έχω γνωρίσει στην δημοσιογραφική μου πορεία, αλλά και μέσα από την ενασχόληση μου με την Ε.Μ.Ι.Π.Η., στις ημερίδες της οποίας πάντα έδινε το “παρών”. 

Τελευταία φορά μιλήσαμε στην γιορτή του, στις 26 Οκτωβρίου 2021. Είχαμε καιρό να τα πούμε, αλλά πάντα γλυκύς στην ομιλία του και ευγενής. 

Μετά από λίγο καιρό έπεσε σε περιπέτειες με την υγεία του και μας αποχαιρέτησε. Θα τον θυμόμαστε ωστόσο με σεβασμό και αγάπη. 

Καλό ταξίδι φίλη Δημήτρη! 

Νίκος Βουδούρης

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή