🚨 Συνεδρίασε την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και είχε… κάποιο ενδιαφέρον! 

🚩 Μεταξύ άλλων, ακούσαμε για ακόμα μια φορά, δια στόματος Χρήστου Τσιούντα, πως το παρόν δημοτικό συμβούλιο είναι το χειρότερο όλων των εποχών! Απόψεις είναι αυτές, αλλά εδώ που τα λέμε δεν είδαμε τον κ. Τσιούντα να συμβάλλει στην βελτίωσή του. 

🚩 Δεν είναι μάλλον στις προθέσεις του να… βελτιώσει το Σώμα, αλλά να σπάσει… πλάκα με το πώς «φουντώνουν» δυο – τρεις από την πλειοψηφία, κάθε φορά που το λέει! 

🚩 Μεταξύ μας, δεν μπορώ να ξέρω για τα δημοτικά συμβούλια όλων των εποχών, αλλά από το 2006 που προσωπικά τα παρακολουθώ δημοσιογραφικά θα έλεγα ότι έχουμε δει πολλές κακές στιγμές 

🚩 Δεν ήταν όλα «καλά και άγια» παλαιότερα, μην τρελαθούμε τελείως! Είχαμε πολλά… φιντάνια στο παρελθόν και δεν τα ξεχνάμε! 

🚨 Ένα άλλο ενδιαφέρον που ακούσαμε είναι ότι για μια μερίδα της πλειοψηφίας (αν όχι όλης, αφού δεν εκφράστηκαν όλοι), ο Νεοδημοκράτης Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης έχει φασιστικό παρελθόν, άρα υπήρξε (λογικά θα θεωρείται ακόμα) φασίστας. 

🚩 Δεν είναι όμως για όλους φασίστας, ε! Για την μεν Γεωργία Μπατσαρά «αυτά τα έλυσαν οι εκλογές», για τον δε Κώστα Παλουκίδη αποτελεί πρότυπό του, όπως είπε. Ο Γιώργος Γουλτίδης βρήκε την ευκαιρία να υπερασπιστεί την κυβέρνηση με άλλη ευκαιρία…

🚩 Μπορεί να μην μπορούν να συμφωνήσουν οι συνεργαζόμενες παρατάξεις αν και πόσο φασίστας είναι ο Μάκης Βορίδης, αλλά στα υπόλοιπα συμφωνούν και τα πάνε καλά. Η απόλυτη απόδειξη ότι μπρος στην ανάγκη (ή την χαρά) της συνεργασίας, όλα τα άλλα πάνε πίσω. 

🚩 Πάντως, θα έχει πολύ ενδιαφέρον αν ο κ. Βορίδης επισκεφθεί την Βέροια και βρεθεί στο Δημαρχείο. Θα τον δεχτούν άραγε ή, ως πολύ ευαίσθητοι που είναι στα Δημοκρατικά ιδεώδη – θα του ρίξουν πόρτα; 

🚩 Αλλά θα μου πεις, verba volant! Θα ξεχάσουμε τότε που κάποια «σαΐνια» είχαν ακυρώσει το 2019 την συναυλία της Ελένης Βιτάλη στη Βέροια, λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών (είχε ταχθεί η ίδια υπέρ), αλλά τώρα… ξερογλείφονται να βρουν κάποιον ρόλο κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ; Δεν τα ξεχνάμε…

🚩 Μπορείς να πεις, επίσης: Καλά, εδώ η ΝΔ «ξέχασε» τις περικεφαλαίες κάποιων στελεχών της (ορισμένων δε και εκλεγμένων), τις αμελητέες ποσότητες κοιτάς; «Σωστά», θα απαντήσω!

🚨 Κλείνω παραλλαγή του πρώτου θέματος. Δεν ξέρω (ή δεν το λέω, έτσι για να σας κρατώ σε αγωνία) αν το παρόν δημοτικό συμβούλιο είναι το χειρότερο… ever, αλλά να δούμε τι θα κάνουμε με το επόμενο. 

🚩 Δεν είμαι πολύ αισιόδοξος, για να πω την αλήθεια. Διότι είναι κακό πράγμα η συνήθεια στην μετριότητα και πολύ φοβάμαι πως πάψαμε να έχουμε αξιώσεις για κάτι καλύτερο. Και αυτό δεν έχει να κάνει μόνο με τους νυν, αλλά και με τις προσφερόμενες εναλλακτικές. 

⚡ΥΓ: Για να την… σπάσω (αλά Τσιούντα) σε κάποιους, φοβάμαι μην φτάσουμε να έχουμε τα… χειρότερα ψηφοδέλτια όλων των εποχών απλά και μόνο επειδή έχουμε αφεθεί στο έλεος του… μετρίου. 

⚡ΥΓ2: Θα περιμένουμε πραγματικά εμπνευσμένες υποψηφιότητες, με δυνατότητα να ταράξουν τα ελώδη νερά και όχι απλά μερικές παρέες που θα έρθουν για να πετάξουν μερικά βοτσαλάκια, απλά για να δούνε πόσο μακριά τα… ρίχνουν και πόσο μετράει η… βολή τους. 

(Δημοσιεύθηκε στην ψηφιακή εφημερίδα “InVeria” της Κυριακής 29/1/2023, φύλλο 44ο)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή