(Από kerkidasport.gr) Άδικη ήττα γνώρισε η ΒΕΡΟΙΑ στην Καρδίτσα από την τοπική Αναγέννηση με σκορ 1-0, για την 13η αγωνιστική της SL2, το μεσημέρι της Κυριακής 29 Ιανουαρίου 2023.

Έπειτα από ένα μέτρια σε γενικές γραμμές παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και λίγες καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, η «Βασίλισσα» μπορεί στο 1ο ημίχρονο να είχε παθητικό ρόλο, χωρίς οι γηπεδούχοι να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό, όμως στην επανάληψη η ομάδα του Μπαξεβάνου ήταν κυρίαρχη στο ματς και έχασε σημαντικές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι λίγο πριν το φινάλε!

Η ΒΕΡΟΙΑ αγωνίστηκε με αρκετές ελλείψεις (Μπουκουβάλας, Στίκας, Ορφανίδης, Καψάλης), ενώ είχε τη μεγάλη ατυχία να χάσει με τραυματισμό και τον Φασίδη στο 23ο λεπτό του αγώνα, με τις πρώτες ενδείξεις να κάνουν λόγο για ρήξη χιαστού!

Αγωνιστικά, στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι είχαν την πρωτοβουλία και ήταν η πιο επικίνδυνη ομάδα μέσα στο γήπεδο, με τους Βεροιώτες να προσπαθούν να αμυνθούν σωστά και να βγουν σε κάποια καλή αντεπίθεση.

Πρώτη ευκαιρία στο ματς ήταν στο 12’ όταν μετά από κόρνερ του Κοζορώνη από δεξιά, ο Δημόπουλος έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση, με τη μπάλα να φεύγει λίγο πάνω από τα δοκάρια του Βενετικίδη.

Στο 22’ η ατυχία χτύπησε τη «Βασίλισσα» μιας και τραυματίστηκε ο Βασίλης Φασίδης, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μανωλιούδη.

Στην πορεία της φάσης και πριν οι Βεροιώτες προλάβουν να κάνουν την αλλαγή, ο Αθανασιάδης μετά από σέντρα από αριστερά, έστειλε με κοντινή προβολή τη μπάλα στα δίχτυα του Βενετικίδη γράφοντας το 1-0!

Οι «κυανέρυθροι» προσπάθησαν και κατάφεραν να ηρεμήσουν το παιχνίδι τους, μετά το αναπάντεχο γκολ που δέχθηκαν, κρατώντας εκτός περιοχής τους επιθετικούς της Αναγέννησης μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Στο 26’ μάλιστα θα μπορούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση, αν ο διαιτητής έδινε το πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Μπελεβώνη μέσα στην περιοχή από αντίπαλο!

Στην επανάληψη οι Βεροιώτες προσπάθησαν να ισορροπήσουν τον ρυθμό και σε έναν βαθμό το κατάφεραν.

Στο 52’ ο Αθανασιάδης δεν βρήκε με προβολή τη μπάλα μετά από επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Γιάκου από δεξιά, ενώ στο 66’ μια κεφαλιά του Γιουκούδη από καλή θέση δεν ανησύχησε τον Τσέλιο.

Σταδιακά οι «κυανέρυθροι» κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο και στο 73’ έφτασαν κοντά στην ισοφάριση, όταν μετά από φάουλ – γέμισμα του Μπελεβώνη, ο Κολλαράς πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι με τον Τσέλιο να αποκρούει σωτήρια, ενώ στη συνέχεια της φάσης η κεφαλιά του Γιουκούδη από κοντά κατέληξε λίγο πάνω από τα δοκάρια!

Οι Βεροιώτες συνέχισαν να ψάχνουν την ισοφάριση και στο 81’ ο Μπουόλι έκανε από δεξιά τη σέντρα, ο Ιωάννου από θέση γκολ δεν βρήκε καλά τη μπάλα και έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία, ενώ τρία λεπτά αργότερα κεφαλιά του ίδιου παίκτη από πολύ καλή θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Τσέλιου!

Στο 85’ χάθηκε η ευκαιρία του αγώνα για την «Βασίλισσα» όταν ο Περδίκης μέσα σε έναν όμιλο παικτών πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των γηπεδούχων και στη συνέχεια να καταλήξει άουτ!!

Στις καθυστερήσεις οι Βεροιώτες ζήτησαν πέναλτι, με τον Κολλαρά να αποβάλλεται για διαμαρτυρία και το ματς να τελειώνει στο 1-0.

Διαιτητής: Καλατζής (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Ζήρδας (Δράμας), Κουβαλάκης (Δράμας)

ΑΝΑΓ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Περικλής Αμανατίδης): Τσέλιος, Αναστασόπουλος, Σταμόπουλος, Δημόπουλος, Σκόνδρας, Κοζορώνης, Ριμπέιρο, Γιάκος (90’+3 Καρδάρης), Γκόλιας, Μπάλλας (Πρίκας), Αθανασιάδης (75’ Μπάτροβιτς).

ΒΕΡΟΙΑ (Σπύρος Μπαξεβάνος): Βενετικίδης, Ντουμάνης (67’ Παπαχρήστος), Μπλέτσας, Μουχάλης, Περδίκης, Κολλαράς, Μπελεβώνης (77’ Κατσούκης), Ελευθεριάδης (67’ Ιωάννου), Γιουκούδης, Φασίδης (24’ λ.τ. Μανωλιούδης), Μπουόλι.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή