Με 156 ψήφους κατά, έναντι  143 υπέρ καταψηφίστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (27/1/2023) η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε την Τετάρτη (25/1/2023) ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας και 87 βουλευτές του κόμματός του. 

Συνολικά, παρόντες βουλευτές ήταν 299, καθώς απουσίαζε ο βουλευτής ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ανδρέας Πάτσης, του οποίου η ασυλία ήρθη την Τετάρτη, λόγω της εμπλοκής του στα γνωστά σκάνδαλα με τα “κοράκια” των πλειστηριασμών. 

Η τριήμερη διαδικασία κορυφώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών, ωστόσο ο Πρωθυπουργός δεν απάντησε στο μείζον ζήτημα που τέθηκε από την αντιπολίτευση σχετικά με το ποιοι και για ποιους λόγους παρακολουθούσαν πολιτικά πρόσωπα, αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, δημοσιογράφους, επιχειρηματίες κλπ., αναφέροντας πως το θέμα το χειρίζεται η δικαιοσύνη. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή