Το θέμα της αποδεδειγμένης πλέον επικινδυνότητας στην διασταύρωση της γέφυρας Κούσιου με την οδό Ακροπόλεως, στον Προμηθέα Βέροιας, αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας της Δευτέρας (23/1/2023) ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας Κώστας Τροχόπουλος, ζητώντας αφενός ενημέρωση για το αν και πως προτίθεται να παρέμβει ο Δήμος στο σημείο και αφετέρου επανέφερε παλαιότερη πρότασή του, για ανώτατο όριο ταχύτητας στην περιοχή στα 30 χλμ/ώρα, λόγω της αυξημένης κυκλοφορίας πεζών (και ιδιαίτερα παιδιών) και ποδηλατών στο σημείο. 

Υπενθυμίζεται ότι μέσα σε λίγες μέρες (22/12/2023 και 12/1/2023) σημειώθηκαν τροχαία στη διασταύρωση, το πρώτο με σοβαρό τραυματισμό δικυκλιστή και το δεύτερο με καραμπόλα 3 αυτοκινήτων. 

Απάντηση στο ερώτημα του κ. Τροχόπουλου δεν δόθηκε για ακόμη μια φορά από την Δημοτική Αρχή (στην συνεδρίαση της Τρίτης 3/1/2023 είχε τεθεί ερώτηση και από τον Παύλο Παυλίδη, με απάντηση του τύπου “το παρακολουθούμε το θέμα”) και έτσι παραμένει άγνωστο όχι μόνο πότε θα γίνει κάτι στο σημείο, αλλά και αν υπάρχει βούληση να γίνει. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή