Προτάσεις για τιμή σε πρόσωπα της περιοχής της Ημαθίας κατατέθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βέροιας της Δευτέρας (23/1/2023). 

Η πρώτη πρόταση αφορά στο αίτημα που μετέφερε ο πρόεδρος της Κοινότητας Γεωργιανών Ηρακλής Σοφιανίδης, για την ονοματοδοσία σε δρόμο προς τιμήν του ήρωα πολεμιστή των οχυρών του Ρούπελ Ιωάννη Κοζαρτζή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 105 ετών, στις αρχές Ιανουαρίου του 2023. Ο Ιωάννης Κοζαρτζής ζούσε στους Γεωργιανούς και για αυτό το Κοινοτικό Συμβούλιο του χωριού αποφάσισε να εισηγηθεί την ονοματοδοσία προς τιμήν του. 

Η δεύτερη πρόταση ήρθε από τον αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιου Δημήτρη Πυρινό, ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη μορφή των γραμμάτων και της Ορθοδοξίας, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, με καταγωγή από την Βέροια, Μητροφάνη Κριττόπουλο (1589-1639). Ο κ. Πυρινός πρότεινε την κατασκευή προτομής, καθώς είναι μία τις πέντε προσωπικότητες που σχετίζονται με τη Βέροια και είχαν πανελλαδική και παγκόσμια ακτινοβολία (Καρατάσος, Ρακτιβάν, Βικέλας, Κωττούνιος, Κριττόπουλος).

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή