Στον κόμβο Κουλούρας συγκεντρώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 23 Ιανουαρίου Αγρότες της Ημαθίας, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων που αποφασίστηκαν από τις γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων ημερών. 

Κατά βάση συμμετείχαν στην κινητοποιηση από τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας και τον Αγροτικό Σύλλογο Νάουσας “Μαρίνος Αντύπας”. 

Οι αγρότες της Ημαθίας διεκδικούν:

  • Την πλήρη (και όχι αποσπασματική αποζημίωση) της πληγείσας παραγωγής από τις βροχοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού.
  • Την ουσιαστική αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και της χαμένης παραγωγής εξ αιτίας των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, και των συνθηκών της αγοράς που απαξίωσαν μεγάλο ποσοστό της παραγωγής . 
  • Οι ρυθμίσεις αυτές να καλύπτουν το σύνολο των προϊόντων που έχουν επηρεαστεί.
  • Τον άμεσο εκσυγχρονισμό των διαδικασιών εκτίμησης και αποζημίωσης της παραγωγής από τον ΕΛΓΑ, την αλλαγή του κανονισμού του, καθώς και την πλήρη κάλυψη των ζημιών από όλα τα αίτια, μεσούσης της κλιματικής αλλαγής.
  • Γενναία μείωση του κόστους παραγωγής μέσα από πραγματικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης  με αφορολόγητο πετρέλαιο φτηνά εφόδια και ζωοτροφές.

Δείτε σχετικό βίντεο του InVeria.gr με δηλώσεις εκπροσώπων των αγροτών:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή