ΔΤ από πρ. βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου: Η συντριπτική πλειοψηφία των δανειοληπτών βρίσκεται σε δραματική κατάσταση, ενώ εξελίσσεται ένα σαρωτικό κύμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

Αυτή τη στιγμή τα funds ελέγχουν 700.000 ακίνητα στην Ελλάδα και εν πλήρη ασυδοσία κοινοποιούν πλειστηριασμούς στους πολίτες ακόμη και για ευτελή ποσά.

Τα funds αρνούνται την επικοινωνία με τους πολίτες, ή ζητούν αδιανόητα ποσά για διαπραγμάτευση, προχωρώντας παράλληλα τους πλειστηριασμούς.

Για να μην ξεχνιόμαστε. Επί διακυβέρνησης ΝΔ:

  • Νομοθετήθηκε ένας πτωχευτικός ο οποίος έχει ως μόνη μέριμνα τη ρευστοποίηση της περιουσίας των πολιτών.
  • Καταργήθηκε οριζόντια κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας.
  • Νομοθετήθηκε ένας εξωδικαστικός ο οποίος έχει αποτύχει παταγωδώς, διότι δίνει την ελευθερία σε τράπεζες και funds να αρνούνται κάθε ρύθμιση.
  • Αυξήθηκε κατά 40 περίπου δισ. το χρέος προς ασφαλιστικά ταμεία, εφορία και τράπεζες.
  • Οι δόσεις των δανείων αυξάνονται εκρηκτικά. Μια νέα γενιά κόκκινων δανείων δημιουργείται.
  • Επετράπη να γίνονται πλειστηριασμοί χωρίς να έχει γίνει καμία πρόταση ρύθμισης στον οφειλέτη. Και μάλιστα, να μη φορολογούνται τα κέρδη των funds από αυτές τις διαδικασίες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα συνεχίσει την πολιτική ανισοτήτων, αδικιών και φτωχοποίησης των πολλών. Η πολιτική αλλαγή είναι στο χέρι μας!

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή