Νικόλας Καρανικόλας: «Συνεχίζουμε δυναμικά, καινοτόμα, αποτελεσματικά για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας»

Δυο «Χρυσά Βραβεία (Gold)» και ένα Χάλκινο (Bronze)  απέσπασε ο Δήμος Νάουσας  στην τελετή απονομής των «Best City Awards», που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (16.01.2023)  στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.  

Υπενθυμίζεται ότι τα βραβεία «Best City Awards»,  αναδεικνύουν και επιβραβεύουν τις καλύτερες πρακτικές και λύσεις που έχουν σχεδιαστεί από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου οι πόλεις να είναι ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες.

Ειδικότερα οι βραβεύσεις του Δήμου Νάουσας αφορούν στις εξής 3 κατηγορίες: 

Χρυσό Βραβείο στην κατηγορία «Έργα χώρων αναψυχής» για την μελέτη δημιουργίας Πρότυπου Βιωματικού Πολυχώρου Γνώσης και Ψυχαγωγίας στη Νάουσα 

Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη ψηφιακού διδύμου (digital twin) πόλη» για το έργο Ψηφιακή Γεωπύλη Δήμου Η.Π. Νάουσας,

Χάλκινο Βραβείο στην κατηγορία «Τεχνολογίες αποκομιδής αποβλήτων» για το προτεινόμενο πρόγραμμα «Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων –Πληρώνω όσο Πετάω».  

«Ο Δήμος Νάουσας ξεχώρισε και φέτος πανελλαδικά, συγκεντρώνοντας τρεις  σημαντικές διακρίσεις για την ώριμη μελέτη – προς χρηματοδότηση – για την δημιουργία Πρότυπου Βιωματικού Πολυχώρου Γνώσης και Ψυχαγωγίας στην περιοχή της Σχολής του Αριστοτέλη στη Νάουσα, για την καινοτόμο δημιουργία της Ψηφιακής Γεωπύλης που είναι σε λειτουργία και για την πρόταση μας που αφορά στο περιβάλλον και τη διαχείριση των αστικών αποβλήτων. Ευχαριστώ θερμά τους πολίτες της Νάουσας για την στήριξη του έργου της δημοτικής αρχής και όλους τους συνεργάτες μου για την καθημερινή δουλειά, την επιμονή και την συνολική  προσπάθεια για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου μας αλλά και για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών μας. 

Συνεχίζουμε δυναμικά, καινοτόμα, αποτελεσματικά για την ανάπτυξη και την ευημερία του τόπου μας» δήλωσε ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, μετά το πέρας της εκδήλωσης στην Αθήνα. 

Επισημαίνεται ότι τα «Best City Awards» διοργάνωσε για 7η  χρονιά η «BOUSSIAS Events» με την αιγίδα της ΚΕΔΕ και με την τιμητική υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής  και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, επιβραβεύοντας την Καινοτομία και την Ποιότητα Ζωής στις Ελληνικές Πόλεις, με  σκοπό την ανάδειξη των κορυφαίων πρακτικών και λύσεων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή