Αρχική Ροή Ειδήσεων Θεοφάνια 2023 στο Ξηρολίβαδο Βέροιας

Θεοφάνια 2023 στο Ξηρολίβαδο Βέροιας

Του Γιάννη Τσιαμήτρου: Μια ηλιόλουστη και ‘ανοιξιάτικη’ ημέρα περίμενε τους Ξηρολιβαδιώτες και φίλους στο όμορφο Ξηρολίβαδο για να γιορτάσουν τα Φώτα, την Παρασκευή, 06.01.2023. Στις 11.30 π.μ., όπως αναμενόταν, πάρα πολύ κόσμος ανηφόρισε στην Εκκλησία του Προφήτη Ηλία. Πρέπει να σημειωθεί ότι πρώτη φορά είχε τέτοιον καλό καιρό αυτήν την ξεχωριστή ημέρα.

Εκεί ο ιερέας του χωριού, π. Γιάννης Κιουλές, τέλεσε τον Μέγα Αγιασμό και  στη συνέχεια όλοι μετακινήθηκαν στην Μπάρα, την λίμνη του χωριού, για την τελετή της Κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού. Ο ιερέας, μετά το απαραίτητο τελετουργικό, έριξε τον Σταυρό στην λίμνη και ο Ξηρολιβαδιώτης νεαρός, Γιώργος Γιαννακίδης, εγγονός του Γιώργου Πολιτίκου τον ανέσυρε. Αξίζει να τονιστεί ότι για σειρά ετών τον ‘έπιανε’ ο θείος του, Στέφανος Πολιτίκος!

Μετά την λήξη της τελετής, ο Πολιτιστικός Όμιλος Ξηρολιβάδου δεξιώθηκε όλο τον κόσμο στην αυλή του Πνευματικού Κέντρου, μιας και ο καιρός το επέτρεπε. Με μέριμνα του Ομίλου, είχε στηθεί μπουφές, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακές πίτες, γλυκίσματα και άφθονο κρασί, κάτω από τους ήχους παραδοσιακών σκοπών. 

Ταυτόχρονα έγινε υποδοχή των Ξηρολιβαδιωτών και φίλων με τις ανάλογες παραδοσιακές ευχές των ημερών και ακολούθησε ενημέρωση για την επόμενη δραστηριότητα του Πολιτιστικού Ομίλου του χωριού.

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή