ΔΤ από πρ. βουλευτή Ημαθίας Φρόσω Καρασαρλίδου: Την Δευτέρα 2 Ιανουαρίου ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς, αποφάσισε την καταβολή μέσω de minimis 300 € ανά παραγωγικό στρέμμα καλλιέργειας μήλου του νομού Λάρισας, προκειμένου να στηριχθούν οι παραγωγοί που έχουν ζημιωθεί. 

 

Σύμφωνα με τον υπουργό, το αυξημένο κόστος παραγωγής λόγω της εξωγενούς ενεργειακής κρίσης, τα προβλήματα στο σύνολο της παραγωγικής διαδικασίας και συγκομιδής, ζητήματα που παρουσιάσθηκαν στις αγορές του εξωτερικού, καθώς και στην εφοδιαστική αλυσίδα, οδήγησαν σε μια ζημιογόνο καλλιεργητική περίοδο.

 

Τα ίδια προβλήματα αντιμετώπισαν και οι ροδακινοπαραγωγοί Ημαθίας και Πέλλας, αλλά ακόμη περιμένουν. Χρονικά η παραγωγή τους προηγείται της παραγωγής μήλου, αλλά η κυβέρνηση τους αγνόησε. Γιατί εξαιρέθηκαν; Οι παραγωγοί της Ημαθίας δεν είναι επαίτες. Αδικήθηκαν κατάφορα και πρέπει να λάβουν αυτά που δικαιούνται. 

 

Τι περιμένει η κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών ροδάκινου; Περιμένει τις εκλογές για να τους ενισχύσει;

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή