Συνάντηση με δημοσιογράφους από όλη την Ημαθία είχε το μεσημέρι της Τρίτης 27 Δεκεμβρίου 2022 ο Δήμαρχος Νάουσας Νικόλας Καρανικόλας, με αφορμή τις γιορτές, αλλά – όπως ήταν αναμενόμενο – η συζήτηση έβγαλε και πολλές ειδήσεις! 

Αρχικά, ο Δήμαρχος Νάουσας αναφέρθηκε στο Χιονοδρομικό Κέντρο 3-5 Πηγάδια, το οποίο όχι μόνο νοικιάστηκε και πλέον ο επενδυτής θα μπορέσει να το αναμορφώσει ριζικά, αλλά πήρε και όλες τις προβλεπόμενες άδειες (που δεν έχουν τα υπόλοιπα χιονοδρομικά της χώρας). Αρχικός στόχος είναι η λειτουργία 12 μήνες τον χρόνο και η ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, ενώ θα υπάρξει συνολική ανακατασκευή σε βασικά σημεία του ΧΚ, όπως τους αναβατήρες, τις πίστες, την τεχνητή χιόνωση, αλλά και το σαλέ. 

 

Ο Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε επίσης στις ενέργειες που γίνονται για το ξενοδοχείο στον Αγ. Νικόλαο. Υπάρχουν αρκετοί ενδιαφερόμενοι και στόχος είναι να υπάρξει συνολική παρέμβαση, τόσο στον χώρο του ξενοδοχείου, όσο και στις παρακείμενες αθλητικές εγκαταστάσεις (γήπεδο και κολυμβητήριο). Για το συγκεκριμένο θέμα υπάρχει ένα θέμα σοβαρό καθώς ο περιβάλλον χώρος χαρακτηρίστηκε δασικός από τις μελέτες του 2017 και, όπως είπε ο Δήμαρχος, δεν έγινε τότε ένσταση από την προηγούμενη δημοτική αρχή και τελικά κυρώθηκαν ως είχαν, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει το θέμα. Εντός Ιανουαρίου του 2023 αναμένεται να υπάρχουν τα αποτελέσματα στην αίτηση για χαρακτηρισμό “μη δασικού χαρακτήρα” της περιοχής. 

Αναφορά έκανε ο κ. Καρανικόλας και στην Σχολή Αριστοτέλη. Με επαφές και σχετικές μελέτες ζητούν χρηματοδότηση περί τα 25 εκατ. ευρώ. Όπως είπε, είναι μεν θέμα της Αρχαιολογίας, ο Δήμος δεν μπλέκει σε θέματα αρχαιοτήτων, αλλά στην ευρύτερη τουριστική και πολιτιστική ανάπτυξη. Θα συνδυαστούν οι αρχαιολογικοί χώροι, το υφιστάμενο κτίριο που συζητιέται να γίνει Βιβλιοθήκη του Αριστοτέλη και σχεδιάζεται η κατασκευή ενός νέου οικοδομήματος, με εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης και διαδραστικότητας που θα υμνεί τον Αριστοτέλη, αντίστοιχο με το νέο Μουσείο Αιγών. Μια “επίσκεψη στον χωροχρόνο του Αριστοτέλη”, όπως είπε ο Δήμαρχος, που θα ενώνει το χθες με το σήμερα και το αύριο. Έχουν γίνει επαφές και με το Υπ. Ανάπτυξης, υπάρχουν ζητήματα με Αρχαιολογία κλπ, αλλά είναι υπό συζήτηση το θέμα. 

Τέλος, ο Νικόλας Καρανικόλας αναφέρθηκε στο σοβαρό ενδεχόμενο να επανλειτουργήσει και πάλι η Σχολή Αστυφυλάκων στη Νάουσα. Ξεκίνησαν συνατήσεις με τους αρμόδιους από παλιά, πλέον όμως υπάρχουν εξελίξεις. Αυτή τη στιγμή υπάρχει θετική εισήγηση από τον Διευθυντή Αστυνομικών Σχολών, από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., τον Γ.Γ. και τον υφυπουργό του Υπ. Προστασίας του Πολίτη, είναι προς έγκριση από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Π. Θεοδωρικάκο και αναμένεται να μπεί στο Μηχανογραφικό του 2023. Είναι δύσκολη ιστορία, με ανταγωνισμό πόλεων. Όπως τόνισε ο Δήμαρχος, 250 φοιτητές αναμένεται να φοιτούν στην Σχολή. Η απόφαση αναμένεται εντός του Ιανουαρίου του 2023…

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή