Με πολύ κόσμο αναβίωσε και φέτος το πατροπαράδοτο έθιμο του ανάμματος των κέδρων στην πλατεία της ορεινής Φυτειάς Ημαθίας, ακριβώς στις 12 τα μεσάνυχτα της 23ης προς 24η Δεκεμβρίου 2022. 

Οι αρχές του τόπου και οι άνθρωποι του πολιτιστικού συλλόγου, καθώς ο ιερέας του χωριού, κρατώντας αναμμένες δάδες έφτασαν στον σωρό των κέδρων που είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες ημέρες και άναψαν την μεγάλη φωτιά, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων. 

Εν τω μεταξύ, προσφερόταν κρασί και τσίπουρο σε όλους τους παριστάμενους και εδέσματα, ενώ παρέες φώναζαν το “κόλιντα – κόλιντα και Χριστός γεννιέται”, την ντόπια έκφραση των χριστουγεννιάτικων καλάντων δηλαδή. 

Μεταξύ άλλων στην Φυτειά φέτος παραβρέθηκαν οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας και Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Λάζαρος Ασλανίδης και Στέλιος Ασλάνογλου, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Στέργιος Διαμάντης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χρήστος Τσιούντας και Νίκος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Φυτειάς Κώστας Βύζας, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Βέροιας Μιχάλης Χαλκίδης και Θεόφιλος Κορωνάς κ.α.

Δείτε σχετικό βίντεο και φωτογραφίες από το δρώμενο:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή