Προσωρινός  “λευκός καπνός” προέκυψε στην προεδρία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ημαθίας, ωστόσο το επόμενο χρονικό διάστημα ο Σύλλογος θα οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, λόγω της παραίτησης μέλους του Δ.Σ.!

Στις 19/12/2022, το εννεαμελές διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου είχε κληθεί να αποφασίσει μεταξύ τριών υποψηφίων προέδρων και έβγαλε αποτέλεσμα 4 – 4 – 1, στέλνοντας την διαδικασία σε επανάληψη. 

Το βράδυ της Πέμπτης (22/12), μπροστά στον κίνδυνο να οδηγηθεί η διαδικασία και πάλι σε αδιέξοδο, ο επικεφαλής της παράταξης των Αδέσμευτων Φαρμακοποιών, Γιώργος Χατζηγεωργίου έλαβε μία γενναία και ανιδιοτελή απόφαση. Αποφάσισε να αποχωρήσει από την διεκδίκηση της προεδρίας όταν πληροφορήθηκε ότι ο κ. Φουκαλάς εμμένει στην απόφαση του να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα (και να ψηφίζεται μόνο από τον εαυτό του), προκειμένου να μην παραταθεί το αίσθημα ακυβερνησίας του Φαρμακευτικού Συλλόγου, αλλά και να απομακρυνθεί ο κίνδυνος για τις πληρωμές όλων των φαρμακοποιών της Ημαθίας από τον ΕΟΠΥΥ, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Στην εκλογική διαδικασία που ακολούθησε η Σοφία Κατή έλαβε 5 ψήφους, ο Αργύρης Φουκαλάς 1 ψήφο και βρέθηκαν 3 λευκά. 

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας και ενώ ο κ. Φουκαλάς προφανώς πληροφορήθηκε ότι δεν εκλέγεται πρόεδρος, υπέβαλε την παραίτησή του από μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου. Επειδή ήταν μόνος στον συνδυασμό του, άρα δεν υπάρχει αναπληρωματικός για να καλύψει την θέση του, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος είναι υποχρεωμένος να οδηγηθεί και πάλι σε εκλογές, το επόμενο διάστημα! 

Οι νέες εκλογές στις οποίες εξωθείται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος μετά από την παραίτηση του Αργύρη Φουκαλά, θα γίνουν τους πρώτους μήνες του 2023. 

Μέχρι τότε, το Δ.Σ. θα έχει την εξής σύνθεση:

Πρόεδρος: Κατή Σοφία

Αντιπρόεδρος: Οικονομοπούλου Αικατερίνη

Γραμματέας: Μουρτζίλας Γεώργιος

Ταμίας: Ντόβας Αθανάσιος

Μέλη:

Ανεσίδης Νικόλαος

Θεοδωρίδης Δημοσθένης

Ματάτη Γραμματική

Χατζηγεωργίου Γεώργιος

(Φουκαλάς Αργύριος)

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή