Δεν τα κατάφερε η ΒΕΡΟΙΑ απέναντι στον Πανσερραϊκό, από τον οποίο έχασε εντός έδρας με 3-1 για την 7η αγωνιστική της SL2, το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Δεκεμβρίου 2022. 

Η «Βασίλισσα» παρουσίασε μέτριο αγωνιστικό πρόσωπο, ήταν ακίνδυνη επιθετικά και μοιραία γνώρισε την ήττα από την ομάδα των Σερρών, η οποία μπορεί να μην έπιασε κάποια ιδιαίτερα καλή απόδοση, αλλά έβγαλε μεγαλύτερη ποιότητα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ βοηθήθηκε και από την διαιτησία, κερδίζοντας πολύ εύκολα ένα πέναλτι στα μισά του πρώτου μέρους, με το οποίο πήρε το προβάδισμα στο σκορ.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα η επιστροφή του Παύλου Δερμιτζάκη στο Δημοτικό στάδιο Βέροιας, ως προπονητής του Πανσερραϊκού, αλλά και των Πεταυράκη, Μούργου που μέχρι πέρσι αγωνίζονταν στους «κυανέρυθρους».

Αγωνιστικά, το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, με τον Πανσερραϊκό να διατηρεί μια πρωτοβουλία χωρίς όμως να απειλεί ιδιαίτερα την εστία του Παπαδόπουλου.

Εξαίρεση ήταν μια φάση στο 20’ όταν ο Σαϊντ έπιασε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου.

Στο 26’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν ένα πολύ αυστηρό πέναλτι, όταν ο Στίκας προσπάθησε να μαρκάρει τον Σαϊντ μέσα στην περιοχή, αυτός έπεσε πιθανόν και χωρίς να τον ακουμπήσει ο αμυντικός της «Βασίλισσας», με τον ρέφερι να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα! Το πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Κανίς, παρά την καλή προσπάθεια του Παπαδόπουλου, γράφοντας το 0-1.

Οι Βεροιώτες προσπάθησαν στη συνέχεια, ισορρόπησαν το ματς αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν κάποια καλή φάση μέσα στην αντίπαλη περιοχή.

Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου μπήκε στο ματς ο Μπουόλι με τη ΒΕΡΟΙΑ να ισορροπεί το ματς και να προσπαθεί για κάτι καλό, όμως στο 56’ οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν νέο πέναλτι (αυτή τη φορά καθαρό), όταν ο Μαραγκός ανέτρεψε από πίσω τον Σαϊντ. Ο ίδιος παίκτης ανέλαβε να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών, ο Παπαδόπουλος απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Κανίς σχεδόν αμαρκάριστος έστειλε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-2!

Από εκεί και πέρα έπεσε ακόμα περισσότερο ο ρυθμός, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες έως και τις καθυστερήσεις του αγώνα.

Στο 90′ ο Πανσερραϊκός σε αντεπίθεση έγραψε το 0-3 με τον Μασκανάκη, ενώ τρία λεπτά μετά ο Κατσούκης κέρδισε πέναλτι και ο Φασίδης έγραψε από την άσπρη βούλα το τελικό 1-3!

Με λάθη εις βάρος της ΒΕΡΟΙΑΣ η διαιτησία του Καλαϊτζή (Θεσσαλίας) και των βοηθών του, Μαλανδρή (Χαλκιδικής) και Δέλλιου (Πέλλας)

ΒΕΡΟΙΑ (Γιάννης Ματζιαρίδης): Παπαδόπουλος, Ντουμάνης, Μπουκουβάλας, Στίκας, Μαραγκός (69’ Κατσούκης), Μασούρας (80’ Μουχάλης), Μπλέτσας, Ορφανδης (80’ Ισαακίδης), Φασίδης, Μπελεβώνης (46’ Μπουόλι), Ιωάννου (57’ Περδίκης).

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γιαννίκογλου, Καρασαλίδης, Παντεκίδης, Ζέρης, Πεταυράκης, Σιόντης (84’ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος (84’ Γιανναράκης), Στίνα (63’ Σοφιανός), Κανίς (84’ Μασκανάκης), Σαϊντ (71’ Κατσαντώνης).

 

Ο αγώνας, πέρα από το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, είχε μια παραπάνω βαρύτητα. Ο Παύλος Δερμιτζάκης, ο προπονητής που οδήγησε την “Βασίλισσα” στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και αν δεν υπήρχε η άδικη διάταξη των μπαράζ για την άνοδο η ομάδα θα αγωνιζόταν φέτος στην Super Leaugue 1, ξαναβρέθηκε 6 μήνες μετά και πάλι στο Δημοτικό Στάδιο Βέροιας, αλλά αυτή τη φορά ως προπονητής της αντίπαλης ομάδας. 

Αν και αντίπαλος όμως, έγινε δεκτός με σεβασμό, αλλά και ο ίδιος εκφράστηκε με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα, τους ανθρώπους της και “τα δύο υπέροχα χρόνια”, όπως είπε, που πέρασε στην πόλη, εκφράζοντας την ευχή “η Βέροια να πάρει αυτό που της αναλογεί, γιατί είναι μια ομάδα αδικημένη”, όπως είπε. 

Δείτε τις σχετικές δηλώσεις του Δερμιτζάκη για την “Βασίλισσα” στο kerkidasport:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή