ΔΤ από Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας: Παράσταση διαμαρτυρίας στο υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Βέροιας, πραγματοποίησαν σήμερα Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στις 10 π.μ. αγρότες και εκπρόσωποι από τον Αγροτικό Σύλλογο Ημαθίας, οι οποίοι συζήτησαν με την Διευθύντρια κ. Μαρία Παππά τα θέματα που αφορούν τόσο τις ζημιές που προκλήθηκαν τη φετινή παραγωγική σεζόν, όσο και προηγούμενων ετών , καταθέτοντας και υπόμνημα προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ενισχύσεις που αναμένουν από τις βροχοπτώσεις και έχει δεσμευτεί ο ΥπΑΑΤ κ. Γεωργαντάς, ζητώντας να πραγματοποιηθεί άμεσα η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

 

Ακολουθεί η επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

  

Υπόμνημα προς τον Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο

 

Κύριε Πρόεδρε

 

Το επαναλαμβανόμενο για 5η συνεχόμενη  παραγωγική σεζόν φαινόμενο, των άκαιρων και έντονων βροχοπτώσεων προκάλεσε και τη φετινή χρονιά καταστροφικές ζημιές σε ροδάκινα, νεκταρίνια  και βερίκοκα, τις οποίες όπως γνωρίζετε δεν αποζημιώνει ο ΕΛΓΑ, με συνέπεια οι παραγωγοί να έχουν απολέσει σημαντικό μέρος του εισοδήματος τους (Πολλοί αγρότες έχουν χάσει ακόμη και το 70-80% της παραγωγής τους) και έχουν επέλθει σε δυσχερή οικονομική θέση.

 

Εκτιμώντας και αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που έχετε κάνει από τη θέση του Προέδρου όλα αυτά τα χρόνια, σας παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε στο να πραγματοποιηθεί άμεσα η αναθεώρηση του κανονισμού του ΕΛΓΑ, έτσι ώστε, να μη μείνουν ποτέ άλλοτε, μετέωροι και στο έλεος του θεού οι παραγωγοί.

 

Επίσης, θα θέλαμε να μεταφέρετε το αίτημα μας για άμεση καταβολή των ενισχύσεων μέσω χρηματοδοτικού εργαλείου (De minimis), όπως υποσχέθηκε αλλά καθυστερεί χαρακτηριστικά ο ΥπΑΑΤ, κ. Γεωργαντάς, αποφεύγοντας μάλιστα να προβεί σε ανακοινώσεις (Ποικιλίες, ποσά, χρονοδιάγραμμα πληρωμής), γεγονός που εκθέτει ανεπανόρθωτα  τον ίδιο,  τους βουλευτές των ροδακινοπαραγωγικών νομών αλλά και τους υπουργούς που συμμετείχαν στο κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφτηκε την Ημαθία τον Σεπτέμβριο, καθώς ήταν παρόντες σε όσα υποσχέθηκε.

 

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ του Αγροτικού Συλλόγου Ημαθίας

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή