Ακόμα μία… πληγή στη ΝΔ και στην ομάδα των Ελλήνων ευρωβουλευτών προκύπτει μετά την υπόθεση που εμπλέκεται η πρώην δημοσιογράφος και σημερινή ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη, με την υποψία απάτης για τις ευρωκοινοβουλευτικές αποζημιώσεις, για την οποία (μαζί με την Εύα Καΐλη) ζητήθηκε άρση της βουλευτικής της ασυλίας. 

Το πρωί της Παρασκευής 16 Δεκεμβρίου 2022, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, αναστάλθηκε η ιδιότητα του μέλους της Νέας Δημοκρατίας για την Ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη, μέχρι να ολοκληρωθεί η διερεύνηση υπόθεσης για την οποία ελέγχεται.

Όσο διαρκεί η απόφαση της αναστολής της κομματικής της ιδιότητας, η Μαρία Σπυράκη δεν θα είναι υποψήφια βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Την Πέμπτη (15/12/2022) η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείριση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η ίδια η Μαρία Σπυράκη είπε στο ΑΠΕ  ότι αποδέχεται το αίτημα άρσης της ασυλίας της “προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το QatarGate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση“.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 η ευρωβουλευτής ανέφερε ότι “σύμφωνα με το συμβόλαιό του ο συνεργάτης μου έπρεπε να είναι συγκεκριμένες ημέρες στο εξωτερικό. Το ποσό που έχει καταλογιστεί δεν έχει σχέση μαζί μου. Τέτοιου είδους ανακοινώσεις έχουμε συχνά, θέλω όμως να προχωρήσει να ξεδιαλύνει η υπόθεση. Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια. Δεν έχω πάρει χρήματα. Ο βοηθός μου πρέπει να αποδείξει τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν έχω καμία άλλη εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο“.

Η ευρωομάδα του Λαϊκού Κόμματος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει ότι στηρίζει την άρση της ασυλίας και καλεί την Μαρία Σπυράκη να συνεργαστεί με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα θα στηρίξει την άρση της ασυλίας, προκειμένου να επιτραπεί στις διαδικασίες να προχωρήσουν. Καλούμε την κ. Σπυράκη να συνεργαστεί πλήρως με τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας“.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή