Δήλωση της πρ. βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Φρόσως Καρασαρλίδου: Αλήθεια, τι έγινε με το περίφημο καλάθι του νοικοκυριού που θα συγκρατούσε τις τιμές στα τρόφιμα; 

Γιατί ο πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να ξεπερνά το 15% τον Νοέμβριο;

Δεν επέδρασε τελικά στις τιμές των τροφίμων, όπως έλεγε ο κ. Γεωργιάδης πως θα συμβεί, πως δεν θα αυξηθούν; 

Έχουμε προ πολλού και επανειλημμένα προτείνει τη μείωση του ΦΠΑ σε τρόφιμα και βασικά είδη. 

Η κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται τη μείωση του ΦΠΑ:

• όχι γιατί δεν υπάρχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, έχουν άλλωστε δώσει σε επιδοτήσεις της αισχροκέρδειας πολλαπλάσια ποσά.

• όχι γιατί δεν το επιτρέπει η Ευρώπη, άλλωστε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (μέλος του οποίου είναι η ΝΔ) εξέδωσε ψήφισμα με το οποίο καλεί τις κυβερνήσεις για μηδενισμό του ΦΠΑ σε είδη διατροφής και βασικά αγαθά. 

Ο πραγματικός λόγος που αρνούνται τη μείωση είναι η σώρευση εσόδων, που θα τους επιτρέπει να χτίσουν ένα προεκλογικό κοινωνικό προφίλ με επιδοτήσεις που θα επιστρέφουν στα ολιγοπώλια, ώστε να συντηρήσουν τον κύκλο της αισχροκέρδειας.

Η πολιτική επιλογή αυτής της κυβέρνησης είναι κλοπή από τα νοικοκυριά και τους παραγωγικούς φορείς, σώρευση πλούτου στα ολιγοπώλια.

Οι προοδευτικοί πολίτες θα ακυρώσουν σύντομα αυτά τα σχέδια στην πράξη. Ο χρόνος αυτής της κυβέρνησης έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή