Αρχική Ροή Ειδήσεων Άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Καϊλή & Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Καϊλή & Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας

Την άρση ασυλίας των ευρωβουλευτριών Εύας Καϊλή και Μαρίας Σπυράκη ζητά ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ερευνητική έκθεση που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υφίστανται υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, αναφορικά με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά την αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

Σημειώνεται ωστόσο, ότι βάσει του εφαρμοστέου εθνικού δικαίου, οι δύο ευρωβουλεύτριες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Σπυράκη: «Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση»

«Ευχαρίστως αποδέχομαι το αίτημα άρσης της ασυλίας μου προκειμένου να διαφανεί ότι δεν έχω ούτε ένα ευρώ οικονομική διαφορά με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Το θέμα αφορά το επίδομα αλλοδαπής πρώην συνεργάτη μου ο οποίος αντιμετώπισε σοβαρό προσωπικό πρόβλημα και είχε ορισμένες απουσίες από το χώρο συνεδριάσεων του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου. Δεν έχω καμία σχέση με το qatargate, δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση», απαντά μέσω του ΑΠΕ η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή