Σε λίγες μέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που ο Αριστοτέλης Σιδηρόπουλος ταξίδεψε στην γειτονιά των αγγέλων, το μνημόσυνο του οποίου θα τελεσθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022 στον Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου.

Είναι πολύ δύσκολο να γράψει κάποιος σε λίγες γραμμές για την προσωπικότητά του, για τον επαγγελματισμό του ως αρχιτέκτονας μα κυρίως για όλα όσα πρόσφερε στην «Πρωτοβουλία για το Παιδί». Όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, μιλάνε για μια προσωπικότητα που δεν περνούσε απαρατήρητη.

Η ευγένειά, η σύνεσή, η εντιμότητά, η οργανωτικότητά, η αφοσίωσή του σε ότι αναλάμβανε, προικισμένος με γνώσεις και με πλούσιο λεξιλόγιο που χρωμάτιζε τον λόγο του ήταν μερικά από τα πιο δυνατά στοιχεία της προσωπικότητάς του. Το όνομά του έχει ταυτιστεί με τον Σύλλογο της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί» του οποίου διετέλεσε πρόεδρος από την αρχή της ίδρυσής του.  Με πολλές ευαισθησίες στα κοινωνικά θέματα και υπερασπιστής της δικαιοσύνης, με την αποφασιστικότητα και την επικοινωνιακή του ικανότητα ενέπνευσε μεγάλο αριθμό υποστηρικτών στο έργο που ξεκίνησε. Το πιστεύω του ήταν « Ένα παιδί να σωθεί, έχουμε εκπληρώσει τον σκοπό του Συλλόγου μας!». 

Μετά το τραγικό συμβάν του ΑΛΕΞ που συντάραξε την πόλη μας, αφιερώθηκε στην προστασία παιδιών και νέων προασπίζοντας τα δικαιώματά τους μαζί με συνεργάτες, προσωπικό και φίλους να βρίσκονται δίπλα του και πάντα στην πρώτη γραμμή.

Με οδηγό το όραμά του, αναγνώριζε τις ανάγκες των παιδιών και φρόντιζε να εφαρμοστούν κατάλληλες επιστημονικές μέθοδοι ενισχύοντας τις Δομές του Συλλόγου με πρωτοποριακές υπηρεσίες. Σκοπός  του, μέσα από το έργο του Συλλόγου, ήταν να προστατεύσει και να φροντίσει νέους και νέες με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, να επουλωθούν οι πληγές των τραυμάτων τους και να τους δώσει την ευκαιρία να ονειρευτούν και να χτίσουν το μέλλον τους, για να μπορούμε όλοι μας να βλέπουμε στα πρόσωπα των παιδιών μόνο χαμόγελα. 

Στάθηκε ως μέντορας για το προσωπικό του Συλλόγου αλλά και ως πατέρας για τα παιδιά που φροντίζουμε. Συμπορευτής σε όλο αυτό το έργο, η σύζυγός του.

Για εμάς θα είναι πάντα ο φάρος μας, για να συνεχίζουμε το όραμά του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο, 

το προσωπικό και οι εθελοντές 

της «Πρωτοβουλίας για το Παιδί»

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή