Αρχική Ροή Ειδήσεων Επιμορφωτική συνάντηση στη Νάουσα για τις μαθησιακές δυσκολίες

Επιμορφωτική συνάντηση στη Νάουσα για τις μαθησιακές δυσκολίες

Με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών των Νηπιαγωγείων της Νάουσας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 στον πολυχώρο πολιτισμού Χρήστος Λαναράς η επιμορφωτική συνάντηση με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες: αιτιολογία, συνεργασία με γονείς» από την κ. Άννα Βαμβάκη, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου ΠΕ60 του 3ου ΠΕΚΕΣ Κ. Μακεδονίας, με επιστημονική και παιδαγωγική ευθύνη τα Νηπιαγωγεία του νομού Πέλλας και τα Νηπιαγωγεία των Δήμων Νάουσας και Αλεξάνδρειας του νομού  Ημαθίας.

Το σχολείο είναι ένας χώρος έκφρασης ποικίλων προβλημάτων αλλά και δυσκολιών των παιδιών. Ο μικρόκοσμος του σχολείου αποτελεί παράγοντα που είναι δυνατό να προκαλέσει ή να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα και δυσκολίες στο παιδί.

Σκοπός της επιτυχημένης επιμορφωτικής συνάντησης ήταν η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην ανάπτυξη μεθόδων και τεχνικών ώστε να δημιουργήσουν ένα μαθησιακό περιβάλλον το οποίο θα συμβάλλει αποτελεσματικά να παρακαμφθούν οι μαθησιακές δυσκολίες και να ικανοποιηθούν οι διαφορετικές ανάγκες των νηπίων ενισχύοντας τον προφορικό λόγο και την κοινωνικοποίηση τους.

Στην επιμορφωτική συνάντηση οι εκπαιδευτικοί ανέπτυξαν έναν γόνιμο διάλογο με την κ. Βαμβάκη, θέτοντας ερωτήματα και διερευνώντας μελέτες περίπτωσης ενώ είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και πρακτικές αποτελεσματικής συνεργασίας με την οικογένεια, παράγοντα ιδιαίτερα σημαντικό για την υγιή γνωστική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ένα πλούσιο μπουφέ, ενδεικτικό της ναουσαίικης γαστρονομίας και φιλοξενίας. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή