ΔΤ: Με δύο εκδηλώσεις διάχυσης αποτελεσμάτων γιόρτασε το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας την Ευρωπαϊκή του πορεία από το 2014 και την απόκτηση διαπίστευσης από το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για την υλοποίηση ποιοτικών προγραμμάτων Erasmus+ στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης έως το 2027.

Και τα δύο προγράμματα που παρουσιάστηκαν υλοποιήθηκαν στην Βαρκελώνη της Ισπανίας την άνοιξη του 2022 στο πλαίσιο εγκεκριμένου Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA1 με κωδικό: 2021-1-EL01-KA121-VET-000011090.

Στις 28 Νοεμβρίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα με τίτλο: «Το έξυπνο τρόφιμο προσαρμοσμένο στις σύγχρονες διατροφικές τάσεις» που συμμετείχαν μαθητές του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ και των τομέων Γεωπονίας και Υγείας του ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας και στις 30 Νοεμβρίου τα αποτελέσματα του προγράμματος με τίτλο: «e-monuments: πολιτιστικά μνημεία σε εικονικούς γεωχωρικούς κόσμους» στο οποίο συμμετείχαν μαθητές του τομέα πληροφορικής του 1ου και του 3ου ΕΠΑΛ Βέροιας.

Στις εκδηλώσεις αναφέρθηκαν τα οφέλη των προγραμμάτων κινητικότητας Erasmus+ για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, το σχολείο και την χώρα γενικότερα, τα προγράμματα που υλοποιήθηκαν από το 2014 έως σήμερα και οι εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δραστηριότητες των δύο προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν το 2022.  Στο τέλος έγιναν οι απονομές των Ευρωδιαβατηρίων (Europass) στους συμμετέχοντες μαθητές.

Στη γιορτή «Ημέρες Erasmus + του 1ου Ε.Κ. Βέροιας» παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Ηλεκτρονικής διακυβέρνησης του Δήμου Βέροιας κ. Καλλίστρατος Γρηγοριάδης, οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου του 3ου ΠΕΚΕΣ Κεντρικής Μακεδονίας κ. Γεωργία Δελημπανίδου, κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος και κ. Γεώργιος Ράπτης, οι διευθυντές του 3ου και 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας κ. Σοφία Καλογερίδου και κ. Βαπτιστής Παντής, καθηγητές σχολείων της περιοχής της Βέροιας, ο πρώην πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης κ. Δημήτριος Χαμπίδης, οι συμμετέχοντες στα προγράμματα μαθητές και οι γονείς τους, μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 3ου ΕΠΑΛ, μαθητές του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας, εκπαιδευόμενοι του μεταλυκειακού έτους σπουδών «Μαθητεία» του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας και εκπαιδευόμενοι του Πειραματικού Δ.Ι.Ε.Κ. Βέροιας. Χαιρετισμό έστειλε η αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας κ. Συρμούλα Τζήμα.

Υπεύθυνοι επικοινωνίας των δύο κινητικοτήτων ήταν η κ. Παναγιώτα Τσαχουρίδου και ο κ. Δημήτριος Ατματζίδης καθηγητές του τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας και του τομέα Πληροφορικής του 3ου ΕΠΑΛ Βέροιας, αντίστοιχα. Συνοδοί στις δράσεις ήταν η κ. Ελένη Τέτου και η κ. Ελένη Ψαρά, κοινωνική λειτουργός και καθηγήτρια τομέα πληροφορικής, αντίστοιχα του ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας, η κ. Αικατερίνη Ψιψίκα καθηγήτρια τομέα Γεωπονίας του 1ου ΕΠΑΛ Βέροιας και ο κ. Νικόλαος Ουσουλτζόγλου καθηγητής πληροφορικής και Διευθυντής του 1ου ΕΚ Βέροιας. 

Το κόστος μετακίνησης, κατάρτισης, διαβίωσης, των προγραμμάτων που υλοποιήθηκαν  καλύφθηκε εξ΄ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εθνική Μονάδα Συντονισμού του προγράμματος Erasmus+ για την Ελλάδα είναι το ΙΚΥ.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή