Ιδιαίτερα επιτυχημένη ήταν η εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου (3/12/2022) στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ξενοδοχείου ΜΑΝΘΟΣ από την πρωτοβουλία δικηγόρων ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ με θέμα το ρόλο της Γυναίκας  το 2002, τους αγώνες, τα στερεότυπα και τις προκλήσεις που υπάρχουν.

Η αίθουσα του ξενοδοχείου γέμισε από κυρίως από γυναίκες αλλά και άνδρες που ήρθαν για να ακούσουν τρεις δικηγόρους να μιλούν για τα δικαιώματα των γυναικών, την έμφυλη βία και τό πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα προβλήματα τόσο σε θεσμικό όσο και σε πρακτικό επίπεδο.

Στο πάνελ των ομιλητριών τέσσερις δυναμικές γυναίκες. Η γνωστή ηθοποιός Πέγκυ Σταθακοπούλου, και οι δικηγόροι Φανή Γιωτάκη, Γιώτα Μασουρίδου, Φωτεινή Σόφτη. Επίσης μέσω διαδικτύου στην εκδήλωση μίλησαν ο δικηγόρος Θέμης Σοφός, η δημοσιογράφος Ειρήνη Αρβανίτη και η ολυμπιονίκης Ειρήνη Αϊνδιλή.

Το λόγο επίσης πήρε η κοινωνική λειτουργός του Κέντρου Πρόληψης ΠΡΟΣΒΑΣΗ Σέβη Γεωργιάδου, καθώς επίσης και εκπρόσωπος η ψυχολόγους του Συλλόγου Κοινωνικής Παρέμβασης ΕΡΑΣΜΟΣ, Έμυ Μήτσιου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η Κική Αμοιρίδου, σύζυγος του Δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη, η Δικηγόρος Δώρα Κουρκουτά, ο Διοικητής της Δομής Φιλοξενίας Προσφύγων Κίμων Παράσχου, ο επικεφαλής δημοτικής παράταξης Δ. Βέροιας Αντώνης Μαρκούλης, ο Καρδιολόγος και πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας Βαρβάρα Σαράντη, ο Βασίλης Κωνσταντινόπουλος, ο πρ. Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Αντωνίου και πολλοί ακόμα.

Συντονιστής της εκδήλωσης ο δημοσιογράφος Νίκος Βουδούρης.

Μετά τις τοποθετήσεις ακολούθησε ένας γόνιμος διάλογος μεταξύ των παρευρισκόμενων και των ομιλητών.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε βίντεο από την εκδήλωση.

Εισαγωγή από τον δημοσιογράφο Νίκο Βουδούρη

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή