👉 Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός, λένε, αλλά εγώ θα προσθέσω: Ακόμα και αν δεν λάμπει, μπορεί να είναι χρυσός!

👉 Το τελευταίο διάστημα «έσκασε» το θέμα της «Κιβωτού του Κόσμου». Τα ΜΜΕ των Αθηνών και όχι μόνο έχουν ξεκινήσει νέα… λαμπαδηδρομία. Το γεγονός δε ότι ο ιδρυτής της ΜΚΟ τυγχάνει να είναι και ιερέας, έδωσε άλλες… διαστάσεις στο θέμα. 

👉 Λες και, αν έχουν βάση τα όσα καταγγέλλονται, θα ήταν λιγότερο κακά αν δεν ήταν ένας παπάς πίσω από το θέμα…

👉 Με αφορμή, λοιπόν, την μεγάλη κουβέντα που άνοιξε (καλώς άνοιξε γενικότερα, μένει να φανεί αν δικαίως άνοιξε για την συγκεκριμένη περίπτωση) μου ήρθε στο μυαλό κάτι που αναφέρω συχνά και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό μου λόγο: Στο όνομα των αδυνάμων, της «ανθρωπιάς», όπως και στο όνομα των ΑμεΑ, της πίστης, του πατριωτισμού (και πολλά άλλα) έχουν κατά καιρούς στηθεί τα… καλύτερα μαγαζιά. 

👉 Όσο πιο ευαίσθητο είναι ένα θέμα, τόσο περισσότερο μπαίνουν στο απυρόβλητο όσοι ασχολούνται με αυτό. 

👉 Για παράδειγμα, σε λίγες μέρες θα τιμηθεί η παγκόσμια ημέρα των ΑμεΑ, στις 3 Δεκεμβρίου. Για σκεφτείτε, λέτε να μην υπάρχουν αυτοί που «πατάνε» πάνω στην ευαισθησία του κόσμου και κάνουν… δουλίτσες με τις ευλογίες (και φυσικά με την ανοχή) όλων;

👉 Κάποιες δομές κάνουν σπουδαίο έργο και αυτό φαίνεται. Όχι στα λόγια, στην πράξη. Άλλες πάλι μπορεί να έχουν καλές… δημόσιες σχέσεις, αλλά λειτουργούν ως κέντρα εισοδήματος ή/και προβολής. Ποιος όμως θα τολμήσει να πει κάτι; Όλοι θα ορμίσουν σε αυτόν που τολμήσει να θέσει ερωτήματα ή να αμφισβητήσει τις αγαθές προθέσεις. 

👉 Και κάπως έτσι, βλέπουμε φαινόμενα «μαγαζιών» κρατικοδίαιτων, που επιχορηγούνται, δέχονται δωρεές, προβάλλονται ως κάτι μοναδικό, αλλά στην ουσία λειτουργούν ως «παραμάγαζο» συγκεκριμένων προσώπων, που «κόβουν και ράβουν» σύμφωνα με τα δικά τους γούστα και κριτήρια. Και, αν κάποτε βγει κάτι τρανταχτό στη φόρα, αρχίζουν όλοι να… πέφτουν από τα σύννεφα. 

👉 Αντίστοιχα παραδείγματα θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά. Υπεράνω υποψίες πρόσωπα και φορείς, ωστόσο, έχει αποδείξει η ιστορία ότι μπορεί να μην είναι αυτό που φαίνονται. Για αυτό και δεν αρκούν οι καλογραμμένες (αν υπάρχουν κι αυτές) δημοσιεύσεις, οι φωτογραφίες και τα… παγωμένα χαμόγελα.

👉 Η επιβεβαίωση υπάρχει στην τριβή, στην καθημερινότητα, στην διαφάνεια και τα «ανοιχτά παράθυρα». Είτε πρόκειται για Συλλόγους ή δομές ΑμεΑ, είτε για δομές φιλοξενίας παιδιών, είτε για πάσης φύσεως φιλόπτωχα ταμεία, είτε για κρατικές ή για ιδιωτικές δομές. Είτε είναι παπάδες από πίσω ή… ζευγάδες, δεν έχει σημασία. Το αποτέλεσμα μετράει στο τέλος. 

👉 Τα παραπάνω δεν τα γράφω φυσικά για να σπιλώσω δομές και προσπάθειες. Απεναντίας, τα γράφω για να διαχωρίσω τους «ήρωες της διπλανής πόρτας» από τους «πονηρούληδες». 

👉 Αν βλέπει κανείς έργο, ανάπτυξη, χαρούμενα πρόσωπα, είμαστε σε καλό δρόμο. Αν το μόνο που βλέπεις είναι φωτογραφίσεις, χορηγίες και δωρεάν παραχωρήσεις, ρίξε ακόμη μία ματιά. Μπορεί κάτι να προσέξεις, μπορεί και όχι. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή