Δράση αφύπνισης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης κατά του φαινομένου της γυναικείας κακοποίησης που έχει εκλάβει πλέον φονικές διαστάσεις και στην Ελλάδα, με αφορμή την  Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών διοργάνωσε το πρωί της Παρασκευής (25/11/2022) ο Σύλλογος Κοινωνικής Παρέμβασης «Έρασμος», στην πλ. Δημαρχείου, στη Βέροια. 

Στην δράση συμμετείχαν επίσης το Εργαστηριακό Κέντρο Βέροιας, το Γ’ Εσπερινό ΕΠΑΛ Βέροιας, το Α’ ΕΠΑΛ Βέροιας, το ΕΝΕΕΓΥΛ Βέροιας και η «Α21» – Οργάνωση από τη Θεσσαλονίκη, κατά του trafficking (εμπορία ανθρώπων). 

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας Φύλων Δ. Βέροιας Συρμούλα Τζήμα, η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Βέροιας Γεωργία Μπατσαρά και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας Αθανάσιος Αλατζόγλου.

Τους συμμετέχοντες, εκπροσώπους φορέων, καθηγήτριες/καθηγητές και μαθήτριες/μαθητές καλωσόρισε και ευχαρίστησε για την συμμετοχή η πρόεδρος του “Εράσμου” Γεωργία Φωστηροπούλου.

Κατά τη διάρκεια της δράσης διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια στους συμμετέχοντες και στους περαστικούς, ενώ “γροθιά στο στομάχι” ήταν το body painting που υπήρχε και με κόκκινο χρώμα οι συμμετέχουσες “έζησαν” εικονικά το αποτέλεσμα της κακοποίησης. Ματωμένο πρόσωπο, ματωμένα χέρια, ματωμένο και γεμάτο μώλωπες σώμα, ματωμένη ψυχή. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή