Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή του Τιμίου Προδρόμου Σκήτης Βεροίας τελέστηκε Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Κλήμεντος Αρχιεπισκόπου Αχρίδος, η κάρα του οποίου αποθησαυρίζεται στην Ιερά Μονή. 

Στο Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξήρχε ο Επίσκοπος Βελίκης κ. Σιώνιος, Ιεράρχης της Εκκλησίας της Βουλγαρίας, ο οποίος χοροστάτησε και στον Όρθρο και συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. 

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργία οι Αρχιερείς και οι ευλαβείς προσκυνητές, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στην έκθεση υδατογραφιών του κ. Αποστόλου Χολέβα.

Την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2022 το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, μετέβη στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Βεργίνης, όπου υποδέχθηκε μετά της αδελφότητος της Ιεράς Μονής, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Βελίκης κ. Σιώνιο, Ιεράρχη της Εκκλησίας της Βουλγαρίας. 

Μετά τη σχετική δέηση στο Καθολικό της Μονής, ο Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, καλωσόρισε τον Επίσκοπο Βελίκης και τη συνοδεία του με θερμούς λόγους αγάπης και ευχήθηκε οι Άγιοι Πάντες να τους προστατεύουν και να τους δίδουν δύναμη στη διακονία τους. 

Από την πλευρά του, ο Επίσκοπος Βελίκης και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής του Μπάτσκοβο κ. Σιώνιος, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την θερμή υποδοχή και την αβραμιαία φιλοξενία. 

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή