Ανακοίνωσε επίσημα την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας ο πρώην βουλευτής Ημαθίας της ΝΔ Μιχάλης Χαλκίδης το απόγευμα της Δευτέρας 21 Νοεμβρίου 2022. 

Αρχικά σε συνέντευξη Τύπου και στην συνέχεια σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση, ο κ. Χαλκίδης αναφέρθηκε στην απόφασή του να ηγηθεί ψηφοδελτίου για την διεκδίκηση του δημαρχειακού θώκου. Μάλιστα, όπως τόνισε, δεν ήταν μια προσωπικού του σκέψη, αλλά υπέκυψε στο αίτημα μια ομάδας Βεροιωτών που τον παρακινούσαν εδώ και μήνες για να κάνει το βήμα. 

Οι λόγοι που “υπέκυψε” είναι η μεγάλη εμπειρία που έχει τόσο στην αυτοδιοίκηση, όσο και στη Βουλή και η διάθεσή του να προσφέρει στον τόπο, ενώ έθεσε ως προϋπόθεση να είναι το μόνο ψηφοδέλτιο από την κεντροδεξιά και, δεύτερον, να είναι διευρυμένο ψηφοδέλτιο στο οποίο θα μετέχουν ενεργά όλοι οι εμπλεκόμενοι και να υπάρχει εκπροσώπηση από κάθε ομάδα. 

Ο κ. Χαλκίδης σημείωσε ότι τα “χρίσματα” δεν τα δίνουν τα κόμματα, αλλά ο λαός, άφησε αιχμές προς κάποιους που επιχειρούν να διασπάσουν το εκλογικό σώμα, ενώ εμφανίστηκε ως η μόνη ενωτική πρόταση, προτρέποντας παράλληλα να προσέλθουν όλοι στην ενιαία προσπάθεια. 

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Βέροιας απέφυγε να ασκήσει δριμεία κριτική στην παρούσα δημοτική αρχή της Βέροιας, σημειώνοντας πως δεν θέλει να μηδενίσει το έργο και τις προθέσεις κανενός, ωστόσο τόνισε ότι ο Κώστας Βοργιαζίδης ό,τι ήταν να προσφέρει στον τόπο, το πρόσφερε. “Δεν αρκούν μόνο οι καλές προθέσεις. Η περίοδος Βοργιαζίδη τελείωσε. Έκλεισε οριστικά για την Βέροια. Δεν έχει κάτι να δώσει. Ήρθε η ώρα της αλλαγής στον δήμο, της απαλλαγής από την σημερινή διοίκηση” είπε ο Μιχάλης Χαλκίδης.

Στην ομιλία έδωσαν το παρών πολλά στελέχη της ΝΔ, ενώ ο κ. Χαλκίδης ισχυρίστηκε ότι στο κοινό υπήρχαν και μέλη άλλων κομμάτων, από την αριστερά μέχρι την δεξιά. Μεταξύ αυτών ήταν ο βουλευτής Τάσος Μπαρτζώκας, ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης, η υποψήφια Δήμαρχος το 2019 Γεωργία Μπατσαρά, συνεργάτες του υφυπουργού Απ. Βεσυρόπουλου και του βουλευτή Λ. Τσαβδαρίδη, πολιτευτές της ΝΔ, πρώην βουλευτές και δήμαρχοι, οι πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Ημαθίας και των ΚΤΕΛ κ.α.

Βίντεο από την συνέντευξη Τύπου:

Βίντεο από την ανοιχτή πολιτική ομιλία:

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή