ΔΤ από Εργατικό Κέντρο Βέροιας: Το Εργατικό Κέντρο Βέροιας αποδίδει φόρο τιμής  στην μνήμη των αγωνιστών της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

 Η ύψιστη αντιδικτατορική πράξη, τον Νοέμβριο του 1973 είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη στις νέες γενιές, εμπνέοντας τα αγωνιστικά κινήματα του σήμερα.

Τα συνθήματα «ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» που γράφτηκαν στους τοίχους του Πολυτεχνείου, που ηχούσαν στους δρόμους και στους χώρους δουλειάς την εποχή της χούντας, παραμένουν επίκαιρα.

Κάθε χρόνο η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου 1973 μας υπενθυμίζει πως ο αγώνας για Δημοκρατία, για έναν κόσμο χωρίς διακρίσεις, χωρίς βία, χωρίς ανισότητες είναι διαρκής.

Τα γεγονότα του πολυτεχνείου αποτελούν μια κορυφαία στιγμή στην ιστορία των κοινωνικών αγώνων και κινημάτων σηματοδοτώντας τον διαρκή αγώνα  για δημοκρατία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Η 17 Νοέμβρη εμπνέει διαχρονικά, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα για την αποτελεσματικότητα και την νικηφόρα προοπτική των μαζικών συλλογικών Αγώνων.

Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά είναι επιτακτική η ανάγκη η σημερινή γενιά των νέων να μην πάει χαμένη.

Την ώρα που οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να σηκώνουν στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη, την ώρα που η κοινωνία μαστίζεται από την ακρίβεια, την ώρα που οι νέοι  αγωνιούν για μία θέση εργασίας, τα αιτήματα του Πολυτεχνείου είναι επίκαιρα και απαιτητά.

Τα συνδικάτα  βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων, απαιτώντας μεταξύ άλλων, σταθερή και αξιοπρεπή εργασία, δημόσια παιδεία, κοινωνική δικαιοσύνη. 

Πρέπει να υπάρξει προστασία της εργασίας, άμβλυνση των ανισοτήτων, καταπολέμηση των διακρίσεων της  μισαλλοδοξίας κοινός στόχος για  προκοπή και ευημερία, ισονομία, κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη.

Ενώνουμε όλοι τις φωνές μας: εργαζόμενοι και εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, συνταξιούχοι και φωνάζουμε «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή