Στην ανοιχτή εκδήλωση με φίλους και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Νάουσας είχα την ευκαιρία να αναφερθώ:

· Στην επιστροφή στην προ-ΕΣΥ εποχή, με επιλογή της δεξιάς κυβέρνησης Μητσοτάκη. Φέρνουν ακραία ανισότητα στη φροντίδα υγείας, καταργούν την καθολική και ισότιμη φροντίδα με όρους δημόσιας κάλυψης.Στο κατατεθέν νομοσχέδιο του υπ. Υγείας προβλέπεται η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των νοσοκομειακών γιατρών, δίνοντας το δικαίωμα για παράλληλη άσκηση ιδιωτικού έργου. Στην πράξη:

– Υποβαθμίζουν περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών του ΕΣΥ, καθώς ωθούν τους γιατρούς προς τον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να συμπληρώσουν το εισόδημα τους.

– Μετατρέπουν τις δημόσιες δομές υγείας σε χώρους αλίευσης πελατείας για ιδιωτικά ιατρεία και κλινικές.

– Αναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη, καθώς σε κάθε δύσκολη στιγμή θα είναι αναγκαστικός μονόδρομος η προσφυγή στις ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας.

· Στο Νοσοκομείο της Νάουσας που ενισχύθηκε καθοριστικά κατά την διακυβέρνησή μας, με όρους ουσίας και όχι θεάματος. Με αξονικό τομογράφο και ένταξή του στις προβληματικές και άγονες περιοχές, προσφέροντας κατ´ αυτόν τον τρόπο αυξημένα κίνητρα για προσέλκυση γιατρών. Με συνεχείς διεκδικήσεις μέσα σε ένα δύσκολο τοπίο για την χώρα.

· Στον πρωτογενή τομέα, καθώς διανύουμε την κρισιμότερη περίοδο, με δραματική αύξηση του κόστους παραγωγής. Προτείνουμε συγκεκριμένο σχέδιο άμεσης στήριξης αγροτών και κτηνοτρόφων για να μην εγκαταλειφθεί η πρωτογενής παραγωγή. Το κλίμα οφείλει να αντιστραφεί προς όφελος των αγροτών. Φάρος ελπίδας και αισιοδοξίας για το μέλλον των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας οι μεγάλοι και ισχυροί συνεταιρισμοί, με μέλη αγρότες που θα παράγουν για τον καταναλωτή. Προσαρμοσμένοι στις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς, με γενναίες χρηματοδοτήσεις για επενδύσεις σε σύγχρονο εξοπλισμό.

· Στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις: Συρρικνωμένος τζίρος, αυξημένα χρέη, πολλαπλάσιο κόστος για ενέργεια, ρεύμα, καύσιμα. Η κίνηση στην αγορά πέφτει κατακόρυφα μετά την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

· Στην κρίση της Δημοκρατίας, του Δικαίου, της Δικαιοσύνης στην Ελλάδα. Οι παραβιάσεις των δικαιωμάτων και ο ευτελισμός των δημοκρατικών θεσμών προκαλούν την απαξίωση του πολιτικού συστήματος. Η αποποίηση της ευθύνης από την πολιτική εξουσία δεν είναι μόνο θλιβερή αλλά και επικίνδυνη.

· Στην αναποτελεσματικότητα των δηλώσεων Πόθεν Έσχες, όπου μάλλον ο καθένας μπορεί να δηλώσει αλλά και να κρύψει ό,τι θέλει. Βλέπουμε άλλωστε αρκετούς πετυχημένους κατά τα άλλα επαγγελματίες να εμφανίζουν πενιχρά εισοδήματα.

Το αίτημα για Δικαιοσύνη Παντού γίνεται πλέον επιτακτική κοινωνική ανάγκη. Προχωράμε δυνατά, με ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα και ρεαλιστικές προτάσεις για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή