Δ.Τ.: Το 5ο ΓΕ.Λ. Βέροιας επισκέφθηκε την πόλη Σαμψούντα της Τουρκίας από τις 19 ως τις 23 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ ΚΑ229 με τίτλο «Change Yourself Not Nature» και θέμα την κλιματική αλλαγή. Μετέβησαν 20 συνολικά μαθητές από Ελλάδα, Τουρκία και Ηνωμένο Βασίλειο οι οποίοι συνεργάστηκαν σε όλη τη διάρκεια της κινητικότητας μεταξύ τους και με τους Τούρκους μαθητές.

Η αποστολή του 5ου ΓΕ.Λ. Βέροιας, αποτελείτο από τους μαθητές:  Ζαχοπούλου Κατερίνα, Τούφας Γεώργιος, Καλαϊτζίδου Κωνσταντίνα, Πέιου Γεωργία, Φανδινάκη Γεωργία, Ιωαννίδης Κωνσταντίνος-Ραφαήλ, Κόγκας Ιωάννης, Κωνσταντινίδου Τερέζα-Ελισσάβετ, Μουστακοπούλου Στεργιάνα και τους καθηγητές Ασικίδη Μιχάλη και Καραγιάννη Φράγκα.

Mετά από μία ζεστή υποδοχή των φιλοξενούμενων από τους Τούρκους μαθητές του Gazi Anadolu Lisesi, οι μαθητές της κάθε χώρας αρχικά παρουσίασαν πληροφορίες για τη χώρα, την πόλη και το σχολείο τους και μετά τα αποτελέσματα της έρευνας τους σχετικά με την αποψίλωση των δασών, τη ρύπανση του περιβάλλοντος και την αξία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής δημιουργώντας παράλληλα poster και συνθήματα με τα παραπάνω θέματα. Ταξίδεψαν στην διπλανή πόλη της Αμάσειας όπου επισκέφθηκαν το Asiklar Museum,  το Caligraphi Museum, τους Rock Tombs from Pontos, το τζαμί Beyazit Kulliyah και το αρχαιολογικό μουσείο της Αμάσειας.

Την τελευταία μέρα οι μαθητές αφού αντάλλαξαν ιδέες και προτάσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, διασκέδασαν όλοι μαζί στην όμορφη παραλία της Σαμψούντας στην μαύρη θάλασσα.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικός φορέας για την Ελλάδα είναι το Ι.Κ.Υ.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή