Δ.Τ.: Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 10.30 το πρωί, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η εκδήλωση βράβευσης των μαθητικών δημιουργιών που διακρίθηκαν στον 6 ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον». 

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κύπρου και τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας.

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του ΥΠΑΙΘ και συνδιοργανωτές της εκδήλωσης βράβευσης είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Σερρών, η Έδρα Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ποντίων Εκπαιδευτικών.  Ο απολογισμός του προγράμματος ήταν 136 σχολικές μονάδες, 7.000 μαθητές, 350 εκπαιδευτικοί και 1.100 μαθητικές δημιουργίες.

Το ΕΕΕΕΚ Νάουσας σε συνεργασία με το ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας , το Γυμνάσιο Νεάπολης Λασιθίου και το ΕΕΕΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης απέσπασε δύο πρώτα βραβεία σε δύο κατηγορίες: Τη σχολική εφημερίδα και την Ιστοσελίδα. Η σύμπραξη των τεσσάρων αυτών σχολείων ξεκίνησε κατά την περσινή χρονιά με πολλαπλά οφέλη, όπως η έμπρακτη εφαρμογή των αρχών της  συμπερίληψης, η δημιουργία δεσμών και φιλικών σχέσεων ανάμεσα στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς, η γνωριμία με τον Ποντιακό Ελληνισμό, τον πολιτισμό, τη γλώσσα και την κουλτούρα του. 

Ιδιαίτερη μνεία εκφράζουμε  στο πρόσωπο του  Αντιπερειφερειάρχη ΠΕ Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη Κ.  που για άλλη μια φορά, πολύ πρόθυμα, συνέβαλε έμπρακτα στην μετακίνηση των μαθητών και των εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Νάουσας και του ΕΝΕΓΥΛ Βέροιας, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να μπορέσουν να παρευρεθούν στην τελετή βράβευσης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή