Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πανελλήνιο Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο η 2η Συνάντηση Χορωδιών Βυζαντινής Μουσικής, που διοργανώθηκε από την Σχολή Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής της Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας «Κοσμάς ο Μαδυτινός».

Έλαβαν μέρος οι Χορωδίες: 

α) του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Δόντσιου

β) της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Αριστοτέλη Βογιατζόγλου και 

γ) του Συλλόγου Ιεροψαλτών της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, υπό τη διεύθυνση του κ. Βασιλείου Μαυράγκανου.

 

Προηγήθηκε ομιλία του Δρ. Μουσικολογίας και επιστημονικού συνεργάτη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικολάου Ορδουλίδη με θέμα: «ηχογραφήσεις του Ιωάννη Σακελαρίδη». 

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Άρχων κ. Γεώργιος Ορδουλίδης, διευθυντής του Ωδείου της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας.

Αρχιερατική Θ. Λειτουργία και χειροθεσία πνευματικού στη Νάουσα 

Την Κυριακή 23 Οκτωβρίου το πρωί ο Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων λειτούργησε και κήρυξε το θείο Λόγο στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ναούσης.

Στο τέλος της θείας Λειτουργίας προχείρησε σε πνευματικό τον προϊστάμενο του Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο Νικόλαο Παπαθεοδώρου.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή