Δεν κατάφερε να προκριθεί στις 16 καλύτερες ομάδες του Κυπέλλου Ελλάδος η ΒΕΡΟΙΑ. Η “Βασίλισσα” γνώρισε άδοξο αποκλεισμό από την Καλλιθέα, στο ματς της 5ης φάσης που έγινε στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης, παρουσία 400 περίπου φιλάθλων (οι 50 Βεροιώτες).

Η ομάδα του Κώστα Ανυφαντάκη έχει πολλά παράπονα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Τσιμεντερίδη από την Κοζάνη, ο οποίος δεν της έδωσε δύο πέναλτι, ενώ της ακύρωσε και ένα γκολ με υπόδειξη του βοηθού του!

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι Βεροιώτες έδειξαν δύο διαφορετικά πρόσωπα, αφού στο πρώτο μέρος ήταν μέτριοι με πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να γίνονται απειλητικοί και να σκοράρουν τελικά στο 44′ με τον Ομάρ, ενώ στην επανάληψη κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο, πίεσαν για την ισοφάριση αλλά είτε λόγω διαιτησίας, είτε λόγω ατυχίας (δοκάρι ο Μπελεβώνης στις καθυστερήσεις), δεν μπόρεσαν να πάνε το ματς στην παράταση!

ΠΩΣ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΒΕΡΟΙΑ

Ο Κώστας Ανυφαντάκης στερήθηκε των πολύτιμων υπηρεσιών του Μασούρα που αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού την τελευταία στιγμή. Ξεκίνησε το ματς με τον Παπαδόπουλο κάτω από τα δοκάρια, τους Ντουμάνη και Παπαχρήστο στα άκρα της άμυνας και τους Στίκα, Περδίκη στόπερ. Στο κέντρο έπαιξαν ο Μπούζας και Μπλέτσας, με τον Ορφανίδη πίσω από τον προωθημένο Μπουόλι και τους Μπουκουβάλα, Φασίδη στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

2′ Σέντρα του Νίλι, ο Μουνιέ υπό την πίεση του Περδίκη έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

10′ Κεφαλιά από το σημείο του πέναλτι του Λουκίνα, που ήταν σχεδόν ανενόχλητος, η μπάλα έσκασε πρώτα στο έδαφος και στην συνέχεια την έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος!

30′ Γύρισμα του Ντουμάνη στον Παπαδόπουλο, η μπάλα βρήκε σε μια τρύπα στο έδαφος και ξεγέλασε τον γκολκίπερ της ΒΕΡΟΙΑΣ που στην προσπάθειά του να διώξει βρήκε αέρα, με τον Λουκίνα να μη μπορεί να εκμεταλλευτεί την φάση!

35′ Φοβερή απόκρουση του Παπαδόπουλου σε σουτ του Νίλι από πολύ καλή θέση, μετά από σέντρα του Ρώσση!

36′ Νέα σωτήρια απόκρουση του Παπαδόπουλου σε κεφαλιά του Μουνιέ, έπειτα από σέντρα του Κυνηγόπουλου.

41′ Σέντρα του Μπούζα, ο Μπουόλι μέσα στην περιοχή πήρε την κεφαλιά αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια!

44′ Μακρινό σουτ του Ομάρ Σαντάνα, ο Παπαδόπουλος έπεσε για να μπλοκάρει τη μπάλα όμως αυτή πέρασε κάτω από το κορμί του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

53′ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Φασίδη, μπλόκαρε ο Στρέζος

54′ Ωραία προσπάθεια και σουτ του Μπουόλι μέσα από την περιοχή, μετά από σεντρα του Φασίδη, απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο Στρέζος!

57′ Οι Βεροιώτες ζήτησαν πέναλτι σε καθαρό σπρώξιμο του Μπουόλι μέσα στην περιοχή, ο ρέφερι έδειξε να συνεχιστεί το ματς!!

59′ Ο Μπουκουβάλας πέτυχε γκολ αλλά ο βοηθός τον υπέδειξε σε θέση οφσάιντ!

72′ Συρτή διαγώνια μπαλιά του Ρώσση, ο Λουκίνας μέσα στην περιοχή μόνος με τον Παπαδόπουλο δεν μπόρεσε να βρει με προβολή τη μπάλα και έχασε την ευκαιρία.

79′ Σουτ του Ντεμέτριους από την γωνία της μεγάλης περιοχής, η μπάλα έσκασε στο έδαφος, ο Παπαδόπουλος την απέκρουσε και στη συνέχεια αυτή χτύπησε στο δοκάρι!

81′ Ωραία προσπάθεια του Ντουμάνη, απέφυγε δύο αντιπάλους, μπήκε στην περιοχή και την τελευταία στιγμή ανακόπηκε σωτήρια.

83′ Έντονες διαμαρτυρίες για πέναλτι σε χέρι αμυντικού της Καλλιθέας, ο ρέφερι… κλείνει και πάλι τα μάτια!!

87′ Ο Μάλτσι πήγε να βγει μόνος με τον Παπαδόπουλο αλλά τον ανέκοψε ο Ορφανίδης.

90’+ Ο Φασίδης άλλαξε με τον Μπουόλι, η μπάλα στρώθηκε στον επερχόμενο Μπελεβώνη και αυτός σούταρε, με τη μπάλα να “σταματάει” στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να πάει παράλληλα με την γραμμή του τέρματος (ίσως και να την πέρασε) και να απομακρύνεται!!

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Κακή ήταν, όπως προαναφέραμε, η διαιτησία του Κοζανίτη Τσιμεντερίδη, που άφησε με πολλά παράπονα τους Βεροιώτες, ενώ με πιο σωστές υποδείξεις οι δύο συντοπίτες βοηθοί του, Τζιουβάρας και Μπαλιάκας.

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΚΑΛΛΙΘΕΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Στρέζος, Ρώσση, Ευαγγέλου, Χατζηδίμπας, Μπουλούλης, Βασιλούδης, Ομάρ (83′ Νάτσης), Κυνηγόπουλος, Νίλι (74′ Μάλτσι), Λουκίνας (83′ Λάσκαρης), Μουνιέ (58′ Ντεμέτριους).

ΒΕΡΟΙΑ (Κώστας Ανυφαντάκης): Παπαδόπουλος, Ντουμάνης, Παπαχρήστος, Περδίκης (86′ Δεμηρτζόγλου), Στίκας, Μπούζας (54′ Μπελεβώνης), Μπλέτσας (70′ Ιωάννου), Ορφανίδης, Φασίδης, Μπουκουβάλας, Μπουόλι.

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή