Ο Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης, Α’ Γραμματέας της Ιεράς Συνόδου και κληρικός της Μητροπόλεως Γουμενίσσης, διαδέχεται τον μακαριστό Μητροπολίτη Δράμας Παύλο (Αποστολίδη), ο οποίος έφυγε από τη ζωή στις 2 Μαΐου 2022. 

Το πρωί της Παρασκευής 7 Οκτωβρίου 2022, τελευταία μέρα των συνεδριάσεων της Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος έγινε η εκλογή του νέου Μητροπολίτη Δράμας, ενώ η διαδικασία είχε και Ημαθιώτικο “χρώμα”, καθώς πέρα από το γεγονός ότι ο εκλιπών Μητροπολίτης ήταν γέννημα θρέμμα της Ημαθίας, στην εκλογική διαδικασία προκρίθηκε στους 3 πρώτους, από τους οποίους έγινε η τελική εκλογή, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας, λαμβάνοντας 38 ψήφους. 

Ο Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας

Να σημειωθεί ότι έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές πως αν κάποιος σε “τριπρόσωπο” (στους τρεις που προκρίνονται μέσα από μία λίστα εκατοντάδων κληρικών που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν Επίσκοποι) και τελικά δεν εκλεγεί, επανέρχεται το όνομά του σε άλλες εκλογές και εκλέγεται τελικά… Το ευχόμαστε και για τον “δικό μας” π. Αθηναγόρα!

Για την ιστορία, τα αποτελέσματα στο τριπρόσωπο (ψηφίζουν οι Μητροπολίτες μέχρι 3 άτομα) ήταν τα εξής:

Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Πάπαρης – 69 ψήφοι

Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Μπίρδας – 38 ψήφοι 

Αρχιμανδρίτης Γεράσιμος Βλατίτσης – 13 ψήφοι

Στην δεύτερη εκλογική διαδικασία, μόνο μεταξύ των τριών (με δικαίωμα να ψηφιστεί 1 άτομο), ο Αρχιμ. Δωρόθεος Πάπαρης έλαβε 69 ψήφους. 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή