Στην εκπομπή “ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ” της ΚΡΗΤΗ TV φιλοξενήθηκαν ο πρόεδρος και ο ταμίας του Συλλόγου Κρητικών Ν. Ημαθίας, Στέλιος Αλιγιζάκης και Στράτος Λεκανίδης, αντίστοιχα. 

Οι δύο εκπρόσωποι του Συλλόγου Κρητικών, αμφότεροι Κρητικοί δεύτερης γενιάς εκ πατρός, είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν με λίγα λόγια τις δράσεις του Συλλόγου στον τόπο καταγωγής τους, αναφέροντας παράλληλα πως η Ημαθία έχει αγκαλιάσει και στηρίζει τον Σύλλογο. 

Βέβαια, τέθηκε και το θέμα της “επιβίωσης” του Συλλόγου λόγω των δυσκολιών από την πανδημία, καθώς ο Σύλλογος Κρητικών Ημαθίας είναι από τους λίγους Συλλόγους που δεν τους έχει παραχωρηθεί κάποιος χώρος και εξέφρασαν την ελπίδα να υπάρξει στήριξη από την τοπική αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Μέχρι τότε, χάρη στην αυτοθυσία και την στήριξη όσων αγαπούν τον Σύλλογο, αλλά και την Κρήτη, θα κάνουν τα πάντα ώστε να κρατηθούν όρθιοι, μεταλαμπαδεύοντας την “φλόγα” της Κρητικής παράδοσης και λεβεντιάς, τόσο προς όσους έλκουν την καταγωγή τους από την Κρήτη, αλλά και προς όσους αγαπούν και γοητεύονται από την παράδοση, τον πολιτισμό, τους χορούς, τα τραγούδια και την κουλτούρα του νησιού. 

Δείτε το βίντεο της συνέντευξης:

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή