Για πολύ ώρα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας της Τετάρτης (5/10/2022) η συζήτηση για επιβολή προστίμου για αφισορρύπανση, μετά από σχετικές βεβαιώσεις παράβασης από το Α.Τ. Βέροιας (για παράνομη διαφήμιση και αφισορρύπανση), σε βάρος του ΚΚΕ, του σινεμά της Βέροιας, του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας και δύο ιδιωτών (εταιρίες παραγωγής θεάματος). 

Στην ουσία, επρόκειτο για τρεις περιπτώσεις, μία για το ΚΚΕ, μία για το ΣΤΑΡ και εταιρία παραγωγής που ανέβασε παράσταση στο κινηματοθέατρο και, αντίστοιχα, για το ΔΗΠΕΘΕ και εταιρία με την οποία συνεργάστηκε για παράσταση στη Βέροια. 

Το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να αποφασίσει πρώτον για ποιες από τις παραβάσεις θα επιβάλει πρόστιμο (όπως αναφέρθηκε, για το ίδιο γεγονός δεν μπορούν να βεβαιωθούν δύο ή παραπάνω παραβάσεις και, κατά την πάγια πρακτική, επιλέγεται η πιο μικρή), αν θα επιβάλει πρόστιμο για τις βεβαιωμένες παραβάσεις ή θα τις “χαρίσει” και αν επιβληθεί πρόστιμο, με βάση τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, ποιο θα είναι το ύψος του.

Για τις “διπλές” περιπτώσεις δόθηκε αναβολή από το Δημοτικό Συμβούλιο για να εξεταστεί στα διοικητικά δικαστήρια. Για την περίπτωση του ΚΚΕ, το οποίο εκπροσωπήθηκε από τους δύο εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους της “Λαϊκής Συσπείρωσης” που υποστηρίζεται από ΚΚΕ, η συζήτηση άνοιξε κανονικά, αφού δεν κατατέθηκε αίτημα (παρά τις σχετικές… παραινέσεις) για αναβολή. 

Κατά τη συζήτηση οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΚΚΕ έθεσαν το θέμα σε πολιτική διάσταση, αναφέροντας ότι αυτός που έκανε καταγγελία στην Αστυνομία για το πανό του ΚΚΕ το έκανε για να φιμώσει την ελεύθερη διακίνηση των πολιτικών ιδεών, κάνοντας λόγο για “χαφιέδες”, καλώντας το Δημοτικό Συμβούλιο να μην επικροτήσει την στάση τους. 

Από την άλλη, πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι το έπαιξαν… “και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ”, ψηφίζοντας λευκό, για να μην αναγκαστούν από τη μία να ψηφίσουν την επιβολή προστίμου στο ΚΚΕ, αλλά και να μην “χαρίσουν” μια βεβαιωμένη παράβαση. 

Τέλος, υπήρξαν και αυτοί που ψήφισαν σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, δηλαδή την επιβολή προστίμου (100 ευρώ, το ελάχιστο προβλεπόμενο), καθώς σε περίπτωση “χαρίσματος” προστίμων θα παραβίαζαν το νόμο και ενδεχομένως να τους καταλογιζόταν τα χρήματα που “χάρισαν”. 

Τελικά, 10 ψήφισαν υπέρ της επιβολής του προστίμου, 8 κατά και όλοι οι υπόλοιποι “λευκό”.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή