ΔΤ από Π.Ε. Ημαθίας: Έκτακτη επίσκεψη στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, στην Αθήνα, παρουσία και του Ημαθιώτη υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, πραγματοποίησε σήμερα Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2022, ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης προκειμένου να μεταφέρει στην πολιτική ηγεσία τις διαμαρτυρίες της πλειοψηφίας του αγροτικού κόσμου για την «επιλεκτική» κατανομή ενισχύσεων προκειμένου να καλυφθεί η απώλεια εισοδήματος που προκάλεσε ο πόλεμος της Ουκρανίας.

Όπως τόνισε ο Κώστας Καλαϊτζίδης στον υπουργό, «ο πόλεμος προκάλεσε τεράστιες ζημιές στο σύνολο του αγροτικού κόσμου» και ζήτησε να καλυφθούν όλοι οι αγρότες για τις ζημιές της παραγωγής τους, χωρίς διακρίσεις και χωρίς διαχωρισμούς. 

Στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και ο Απόστολος Βεσυρόπουλος κάνοντας από την πλευρά του μια επίσης καθοριστική παρέμβαση προκειμένου να συμπεριληφθεί το σύνολο του αγροτικού κόσμου στις αποζημιώσεις ενώ  ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας ανέπτυξε τα επιχειρήματά του μεταφέροντας και τη σύμφωνη γνώμη του περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα ως εκπρόσωπός του. Αντίστοιχες ήταν και οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων του αγροτικού συλλόγου γεωργών Βέροιας, Τάσου Χαλκίδη (προέδρου) και Γιάννη Βράνα (αντιπροέδρου) που επίσης μετείχαν στην επίσκεψη στο γραφείο του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης  τόνισε ότι στις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας είναι πάντα η ισότιμη αντιμετώπιση του αγροτικού κόσμου και υποσχέθηκε ότι άμεσα θα διερευνηθούν τρόποι για να συμπεριληφθούν και τα υπόλοιπα μέρη των πληγέντων αγροτών στην καταβολή των ενισχύσεων.  

Ο ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΗΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

Σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης δήλωσε:

Ευχαριστώ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, που παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του αποδέχθηκε το αίτημά μου να πραγματοποιηθεί εκτάκτως στο γραφείο του, η σημερινή συνάντησή μας. Το υπουργείο και ο υπουργός ασκούν πραγματικά εθνική αγροτική πολιτική κι αυτό μόνο καλύτερες μέρες μπορεί να φέρει για τον Έλληνα αγρότη. 

 
Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή