Στην έγκριση χρηματοδότησης ύψους 1.000.000€ για το έργο «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ ΣΤΑ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑΤΑ ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ» που εντάσσεται στο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Π.Α.Α.) 2014 – 2020 – Δράση 4.3.4: «Βελτίωση πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών, Δημήτριος Οδ. Παπαγιαννίδης.

Σκοπός του έργου είναι η βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, με στόχο τη μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων καθώς και την ταχύτερη και ασφαλέστερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων. 

Το συνολικό μήκος ασφαλτόστρωσης των αγροτικών οδών είναι 4.356,48 μέτρα ενώ θα κατασκευαστεί και στηθαίο ασφαλείας, μήκους 4,1 χιλιομέτρων. Το έργο αφορά στη βελτίωση της κυκλοφοριακής ικανότητας της αγροτικής οδού των αγροκτημάτων ΜΑΚΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΤΑΓΑΡΟΧΩΡΙΟΥ, ΛΑΖΟΧΩΡΙΟΥ, ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ και ειδικότερα ολοκληρώνει την ασφαλτόστρωση της αγροτικής οδού μεταξύ των οικισμών Αγ. Μαρίνας και Μακροχωρίου.

«Ο Δήμος Βέροιας με χαρά υποδέχεται ακόμα μία ένταξη ενός μεγάλου έργου, ύψους 1.000.000€, επιτυγχάνοντας μία νέα υψηλή χρηματοδότηση. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε και να υλοποιούμε σημαντικά έργα υποδομής για όλους τους δημότες και τον αγροτικό πληθυσμό του Δήμου μας. Η αναγκαιότητα κατασκευής των συγκεκριμένων οδών κρίνεται ως ιδιαίτερη, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τις ανάγκες των παρόδιων γεωργικών εκμεταλλεύσεων όσο και τη μετακίνηση μεγάλων οχημάτων από και προς γεωργικές και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις», υπογραμμίζει σε δήλωση του ο Δήμαρχος Βέροιας, κ. Κωνσταντίνος Βοργιαζίδης.

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή