Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, 8.20 το πρωί. Πολλές εκατοντάδες μαθητών της Βέροιας μεταβαίνουν στα σχολικά συγκροτήματα του Εργοχωρίου, στο 6ο Γυμνάσιο, το ΕΠΑΛ, το 5ο ΓΕΛ… 

Εν τω μεταξύ, παρέα δύο ανήλικων Ρομά, γύρω στα 15, με τσιγάρα στα χέρια στέκονται σε οδό πλησίον του 6ου Γυμνασίου. Προς το μέρος τους πηγαίνει μια παρέα κοριτσιών, γύρω στις 10. Σαν αγέλη που θέλει να προστατευθεί φαινόταν. Πίσω τους ακριβώς ένα νεαρό αγόρι, μαθητής Γυμνασίου. 

Οι δύο Ρομά δεν ενοχλούν τα κορίτσια, αλλά βλέπουν ως εύκολο στόχο τον μόνο μαθητή. Τον πλησιάζουν από μακριά, προσπαθεί να αλλάξει την πορεία του, αλλά του κόβουν τον δρόμο. Αλλάζει ξανά την πορεία και τον πλησιάζουν με άγνωστες διαθέσεις. 

Τελικά, πολίτης που βλέπει το περιστατικό κατευθύνεται με “θόρυβο” με το αυτοκίνητό του στο σημείο και αφήνουν τον μαθητή να συνεχίσει. 

Το παραπάνω περιστατικό είναι ένα από τα πολλά που συμβαίνουν καθημερινά στην περιοχή, είτε τις πρωινές ώρες με τους μαθητές ή απογευματινές ώρες με τα παιδιά που μένουν στην γειτονιά. 

Να σημειωθεί ότι η νέοι κάτοικοι του καταυλισμού Ρομά που στην πανδημία είχε σχεδόν εξαφανιστεί, αλλά ξαναγέμισε, είναι εκτός Ημαθίας και έχει παρατηρηθεί ότι οι νεαρότεροι κάτοικοι παρουσιάζουν ιδιαίτερα επιθετική συμπεριφορά.

Αφού δεν είμαστε ικανοί να αποκαταστήσουμε την περιοχή από τα παράνομα παραπήγματα και οι Ρομά που πρόσφατα εγκαταστάθηκαν να επιστρέψουν στα μέρη που ήταν πριν λίγους μήνες ή να μπουν σε διαδικασία κοινωνικοποίησης και για να μην φύγουν τελικά τα σχολεία από την περιοχή, ας φροντίσουν τουλάχιστον να ενδιαφερθούν οι τοπικές και οι αστυνομικές αρχές να στέλνουν αστυνομία το πρωί κατά την προσέλευση, το μεσημέρι κατά την αποχώρηση και τις απογευματινές ώρες στην περιοχή. 

Δεν μπορεί, αυτό ίσως είμαστε ικανοί να το πετύχουμε, τουλάχιστον. Για να σταματήσουν οι τραμπουκισμοί στα παιδιά, οι μικροκλοπές, η προκλητική συμπεριφορά και να αποφύγουμε χειρότερα στο μέλλον. 

ΥΓ: Τι λέτε κ. Διευθυντά της Αστυνομίας; Εσείς κ. Δήμαρχε της Βέροιας; Πως σας φαίνεται κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι Συμπολίτευσης και Αντιπολίτευσης; Εσείς κ. Βουλευτές; κ. Αντιπεριφερειάρχα; Τίποτα; Μήπως κανείς από το Δικαστικό Μέγαρο, μήπως κανένας Εισαγγελέας; Κανείς

ΥΓ2: Επειδή πέφτουμε από τα… σύννεφα όταν τα ακούμε στην Αθήνα, για αυτό αναρωτιόμαστε αν ενδιαφέρεται κανείς εδώ στα μέρη μας. Απλές  απορίες εκφράζουμε…

 

Κάντε LIKE στη σελίδα του InVeria.gr και…  μείνετε ενημερωμένοι για όλα!

Η αναδημοσίευση αναρτήσεων ή η χρήση πληροφορίων του InVeria.gr 

επιτρέπεται μόνο με αναφορά στην πηγή, με ενεργό σύνδεσμο

(function(d, s, id){var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];if (d.getElementById(id)) return;js = d.createElement(s); js.id = id;js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.0”;fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));
//

Πηγή